Vaření a pečení

Šparglová sezóna je v plném proudu. Vyberte si z našich receptů pro "Chřesťany"

Datum publikování 18. 5. 2018
Pochutnávali si na něm faraoni i Caesar, u nás byl oblíbenou prvorepublikovou pochoutkou. Pak na čas upadl v nemilost coby buržoazní gastronomický symbol a cestu zpět na výsluní si znovu hledá až v posledních letech. Ano, řeč je o chřestu neboli šparglu, jehož sezóna u nás je teď zhruba v polovině. Naučte se ho připravovat s lehkostí a umem kuchařských mágů.  více...

Jak upéct fenomenální svatomartinskou husu

Datum publikování 31. 10. 2018
Na zlatavou svatomartinskou pečínku budete potřebovat minimum ingrediencí a kapku trpělivosti k tomu. Pomalým pečením husu proměníte v dokonalou sváteční hostinu. Stačí dodržet několik základních pravidel a výsledek vás nezklame. více...

Recepty z TESCOMA magazínu: Upeč třeba chleba...

Datum publikování 24. 5. 2019
Víte, od kdy se peče chléb v podobě, jak ho známe dnes? Ani my jsme v tom neměli jasno, a proto jsme se pustili do pátrání a studia nejrůznějších pramenů a poskládali z nich pro vás pár zajímavostí. Navrch přidáváme i pár receptů, které jsme vyzkoušeli a za které můžeme dát ...ruku do pece. Příjemné čtení. více...

Domácí těstoviny i "vlasovky" teď zvládne každý

Datum publikování 4. 9. 2019
Příprava čerstvých těstovin rozličných názvů a tvarů, to je na Apeninském poloostrově po fotbale nejoblíbenější „sport“. Těstoviny z marketu s chemickými přísadami? Ne! Domácí je zkrátka domácí a Italové to dobře vědí. A taky dobře vědí, že bez kvalitního a spolehlivého strojku na těstoviny to v kuchyni nepůjde. V Tescomě jsme vyrobili přesně takový a k němu pár vychytávek, se kterými je výroba poctivé pasty extra snadná. více...