Pusťte jaro do kuchyně
Jaro je pomalu za dveřmi a láká nás ven. Nadechněte se svěžího vzduchu a v rámci procházek v přírodě hledejte divoké bylinky, které využijete v kuchyni. Sedmikráska, bršlice, kopřiva, bezinky nebo třeba oblíbený medvědí česnek. Máme recepty a především potřebné výrobky, které najdete online i ve značkových prodejnách TESCOMA.

Výborný bezinkový sirup z džbánu
Nejen na jaře jsou výborné bylinné nápoje a čaje, oblíbenou bylinkou jsou například bezinky. Až přijde jejich čas, vyrobte si domácí bezový sirup a vychutnávejte si ho nejlépe z džbánu TEO, který má dvojí využití. Připravíte v něm horké i chlazené nápoje díky vyluhovacímu sítku a chladicímu dílu. Džbán je vyroben ze žáruvzdorného borosilikátového skla, můžete ho dát na plynový, elektrický i sklokeramický sporát. Bezinky působí protizánětlivě, pomáhají při nachlazení, bolestech v krku, bolestech zad nebo mírně snižují krevní tlak.
Další výbornou bylinkou jsou kopřivy. Připravte si například králičí stehna se zelenými kopřivovými špeclemi a servírujte je stylově! Keramické jídelní talíře SIENA budou skvělou volbou, jsou vhodné pro každodenní i sváteční stolování. Vyrábíme je ručně, a proto má každý kousek jedinečný odstín i tvar. Králíka přichystejte podle našeho receptu.
Ve spolupráci s přírodou jsme pro vás připravili recept na ryze jarní raw dezert: cupcakes s kopřivovým krémem. Na luxusním porcelánovém servírovacím podnosu budou vypadat k nakousnutí a od hostů si vyslechnete nejeden kompliment. Podnos je kompatibilní s poklopem, díky kterému dezerty zůstanou déle čerstvé.
Možná se vám budou hodit také:

Všestranný pomocník do každé kuchyně
Nastavitelné otáčky, pulzní mixování a výkon, díky kterému si poradí i s tvrdými potravinami. Tyčový mixér je v kuchyni nepostradatelný pomocník při šlehání, mixování i sekání. Využijte ho letos třeba k přípravě pesta z medvědího česneku. Investovat čas do jeho výroby se vyplatí, protože jídlům dodá nezaměnitelnou chuť a poslouží i jako omáčka na těstoviny.
Vyrážíte do přírody sbírat bylinky? Nezapomeňte na kapesní nožík. Využijete ho i na cestách. Otevřete s ním korunkové uzávěry i konzervy a hodit se může i plochý a křížový šroubovák.
Vyzkoušejte náš recept na velikonoční nádivku, která je doslova nabitá bylinkami. Upekli jsme ji v zapékací míse s vysoce kvalitní glazurou, která zabraňuje připékání. Prohlédněte si i další zapékací mísy v naší nabídce.
Co ještě využijete:

Nože, se kterými neříznete vedle
Špičkové kuchyňské nože s kovanými čepelemi, dokonalým ostřím a dřevěnou rukojetí navrhli naši designéři s důrazem na komfort a bezpečnost. Koupíte je samostatně, ale také v luxusním dřevěném bloku, který je, stejně jako rukojeti nožů, vyroben z vytvrzeného jasanového dřeva. Stanou se ozdobou kuchyně a nenahraditelnými pomocníky při vaření.
Vypadá sice jako klasická odměrkak dávkování tekutin a sypkých potravin, ale využijete ji i k ohřívání na sporáku. Nádoba z kvalitního skla na jaře dobře poslouží na přípravu kopřivového odvaru pro krásné a zdravé vlasy.
Chcete snadno posekat bylinky, česnek, cibuli a jiné drobné potraviny? Nenápadný pomocník, který s nimi rychle a účinně zatočí, je manuální rotační sekáček. Díky kvalitním ostrým čepelím budete mít posekáno vmžiku.
Pampelišky využijete na víno i lahodný sirup, který si můžete uvařit podle našeho receptu. Mladé lístečky jsou ale vhodné i do salátu. A stejně jako salát se před podáváním musí umýt. Odstředivka má sítko, ve kterém salát nebo bylinky pořádně propláchnete a pak je v odstředivce dokonale vysušíte. Díky tomu zůstanou křupavé a bude na nich lépe ulpívat zálivka.
Sladká jahoda a kyselkavá rebarbora, to je harmonická kombinace chutí. Sezóna rebarbory není příliš dlouhá, tak ji nepropásněte a sáhněte po některém z našich receptů. K oběma se vám budou hodit zapékací mísy. Upečte si k snídani neodolatelný crumble nebo potěšte své blízké famózním lineckým koláčem.
Mohlo by vás ještě zajímat:
0

































