info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Pampeliškový sirup

Budete potřebovat:

  • 700 ml vody
  • 400 g cukru krupice
  • 70 g pampeliškových květů
  • 60 g medu
  • 1 citron krájený na plátky

Jak na to:

Květy omyjte a nechte oschnout. Poté z nich odstraňte zelené kališní lístky, aby nebyl sirup nahořklý. Takto očištěné květy vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a 1 minutu povařte. Hrnec zakryjte a nechte luhovat přes noc. Druhý den výluh přeceďte do jiného hrnce, přidejte cukr, med a citron. Směs opět přiveďte k varu a zlehka vařte přibližně 1 hodinu, než se množství tekutiny zredukuje zhruba na polovinu. Hotový sirup přelijte do sklenice.

Mohou se vám hodit