info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyRaw cupcakes s kopřivovým krémem

Raw cupcakes s kopřivovým krémem

Raw cupcakes s kopřivovým krémem - obrázek


Na 24 mini cupcakes:

200 g vlašských ořechů
100 g mandlových plátků
60 g dýňových semínek
20 ks sušených datlí nebo fíků
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička mleté skořice
špetka soli


Postup:

Ořechy, mandle a semínka nahrubo rozmixujte, přidejte datle nebo fíky, kokosový olej, skořici, sůl a mixujte, dokud se suroviny nespojí. Výslednou hmotu rozdělte do papírových košíčků vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dejte do lednice vychladit a ztuhnout. Košíčky poté naplňte připraveným kopřivovým krémem.

Kopřivový krém:

400 ml hotového kokosového krému
200 g kokosového másla (viz níže)
4 lžíce raw javorového sirupu
1 citron
30 g listů čerstvých kopřivových listů


Postup:

Listy kopřiv 2 minuty namáčejte v teplé vodě. Usušte a rozmixujte s 1 lžící citronové šťávy, přidejte kokosový krém, kokosové máslo, javorový sirup, nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte v hladkou hmotu, kterou naplníte zdobicí sáček.


Kokosové máslo:

200 g strouhaného kokosu
100 g raw kokosového oleje
vanilkový extrakt dle chuti
Všechny ingredience rozmixujte do konzistence povoleného másla. 


K přípravě se vám budou skvěle hodit: