
Na 24 mini cupcakes:
200 g vlašských ořechů
100 g mandlových plátků
60 g dýňových semínek
20 ks sušených datlí nebo fíků
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička mleté skořice
špetka soli
Postup:
Ořechy, mandle a semínka nahrubo rozmixujte, přidejte datle nebo fíky, kokosový olej, skořici, sůl a mixujte, dokud se suroviny nespojí. Výslednou hmotu rozdělte do papírových košíčků vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dejte do lednice vychladit a ztuhnout. Košíčky poté naplňte připraveným kopřivovým krémem.
Kopřivový krém:
400 ml hotového kokosového krému
200 g kokosového másla (viz níže)
4 lžíce raw javorového sirupu
1 citron
30 g listů čerstvých kopřivových listů
Postup:
Listy kopřiv 2 minuty namáčejte v teplé vodě. Usušte a rozmixujte s 1 lžící citronové šťávy, přidejte kokosový krém, kokosové máslo, javorový sirup, nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte v hladkou hmotu, kterou naplníte zdobicí sáček.
Kokosové máslo:
200 g strouhaného kokosu
100 g raw kokosového oleje
vanilkový extrakt dle chuti
Všechny ingredience rozmixujte do konzistence povoleného másla.
K přípravě se vám budou skvěle hodit: