info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyCrumble s jahodami a rebarborou

Crumble s jahodami a rebarborou

Crumble s jahodami a rebarborou

Crumble topping (drobenka):

  • 80 g vychlazeného másla
  • 60 g pražených plátků mandlí
  • 60 g hladké mouky
  • 50 krupicového cukru
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt dle chuti

Rebarborová náplň:

  • 250 g rebarbory
  • 150 g jahod
  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • 1 lžíce medu
  • 100 g krupicového cukru
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 20 ml grenadinového sirupu
  • půl lžičky mletého zázvoru

Postup na drobenku:

Nasucho upražené mandle smíchejte s moukou, solí, cukrem a vanilkovým extraktem. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a vše vypracujte do podoby drobenky.

Postup na náplň:

Očištěnou rebarboru nakrájenou na kousky o velikosti zhruba 3 cm a dejte na plech, posypte cukrem a zakápněte grenadinou a krátce zlehka poduste. Neměla by být příliš uvařená, aby stále držela tvar. Změklou rebarboru posypte zázvorem, přidejte jahody, med, džem, citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte a vložte do zapékací misky. Na rebarboru nasypte crumble – drobenku a dejte zapéct do trouby při 180°C po dobu cca 10 minut nebo do zezlátnutí.

TIP: podávejte s vanilkovou zmrzlinou sypanou pistáciemi.