Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Nasucho upražené mandle smíchejte s moukou, solí, cukrem a vanilkovým extraktem. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a vše vypracujte do podoby drobenky.
Očištěnou rebarboru nakrájenou na kousky o velikosti zhruba 3 cm a dejte na plech, posypte cukrem a zakápněte grenadinou a krátce zlehka poduste. Neměla by být příliš uvařená, aby stále držela tvar. Změklou rebarboru posypte zázvorem, přidejte jahody, med, džem, citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte a vložte do zapékací misky. Na rebarboru nasypte crumble – drobenku a dejte zapéct do trouby při 180°C po dobu cca 10 minut nebo do zezlátnutí.
TIP: podávejte s vanilkovou zmrzlinou sypanou pistáciemi.