Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Z plátků chleba odstraňte okraje, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Uzené maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k chlebu. Česnek nasekejte na malé kousky a vsypte do mísy k ostatním surovinám. Cibuli nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánem a přidejte do mísy. Ke směsi přidejte vejce, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasucho praženým koriandrem s fenyklem, které jste rozdrtili v hmoždíři najemno. Všechny suroviny promíchejte a vložte do máslem vymazané pečicí formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 30 minut. Upečenou nádivku posypejte několika květy hluchavky, violky vonné, česneku a sedmikrásky.