Velikonoční nádivka

Ingredience:
- 320 g uzeného masa
 - 160 g bílého chleba bez okraje
 - 100 g listů medvědího česneku
 - 20 ml olivový olej
 - 5 vajec
 - 1 cibule
 - 1 lžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
 - 1 lžička celého koriandru
 - 1 lžička celého fenyklu
 - Muškátový oříšek dle chuti
 - Máslo na vymazání pečící formy
 - Sůl, pepř
 - Květy hluchavky, violky vonné, medvědího česneku a sedmikrásky
 
Postup:
Z plátků chleba odstraňte okraje, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Uzené maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k chlebu. Česnek nasekejte na malé kousky a vsypte do mísy k ostatním surovinám. Cibuli nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánem a přidejte do mísy. Ke směsi přidejte vejce, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasucho praženým koriandrem s fenyklem, které jste rozdrtili v hmoždíři najemno. Všechny suroviny promíchejte a vložte do máslem vymazané pečicí formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 30 minut. Upečenou nádivku posypejte několika květy hluchavky, violky vonné, česneku a sedmikrásky.

















