Nejlepší velikonoční hostina naslano
Velikonoce jsou ve vzduchu se vším, co k nim patří. A to znamená spoustu sladkostí a jiných domácích dobrot. Pokud jste se stačili přesladit nebo raději sáhnete po slaném, inspirujte se našimi recepty.

Beránek, který nevoní vanilkou, ale uzeným
Letos můžete být za hvězdu. Slaného beránka totiž hned tak někdo nepeče. Naši dokonalou formu na beránka jistě znáte. Má propracované detaily a vždy z ní vypadne nádherně tvarovaný beránek. Napadlo vás ale někdy experimentovat? Místo cukru použít slaninu a citronovou kůru nahradit jarními bylinkami? Vytáhněte po roce keramickou formu a vyzkoušejte náš lahodný recept plný vůní.

Co to tak krásně voní? Čerstvé česnekové bochánky posypané semínky provoní váš domov. Když je upečete v naší dvoudílné keramické formě s dvoubarevnou glazurou, která slouží jako forma s vysokým poklopem nejen pro domácí chléb, ale i pro kulaté moučníky a naservírujte ještě teplé, očekávejte okamžité žádosti o recept.

Že jsou Velikonoce samá vajíčka a žádné maso? Pojďme to napravit! Co takhle odlehčená jarní krmě v podobě lehce stravitelného králičího masa? Podle našeho receptu uvařte i zelené špecle a jako přílohu kopřivy se špenátem. Servírujte s elegancí na talířích SIENA.
Jarní výbava, která nezklame:

Bábovičky, které nikdy nepřipálíte
Tyhle aspikové bábovičky jsou prostě originální! Nepatří do trouby, ale do lednice. A spotřebujete na ně hned čtyři natvrdo uvařená vejce z velikonoční výslužky. Objevte osvědčený recept a překvapte ty, kteří sladkému neholdují. Formu s nepřilnavým povrchem pro snadné vyklápění samozřejmě využijete i k pečení v troubě. Díky pevnému korpusu ze slitiny ušlechtilých kovů propéká rovnoměrně a bez připalování.

Jak uvařit vejce přesně tak, aby byla přesně podle vašich představ? Pomůže elektrický vařič. Pro všechny tři týmy — natvrdo, naměkko a nahniličko — má ten správný program. Automatické vypnutí a výrazná úspora energie jsou příjemným bonusem.

Krásně žlutý, křupavý a zaručeně nesladký. Takový je quiche se špenátem a sýrem, upečený podle našeho receptu. Než se do něj pustíte, schovejte ho pod skleněný poklop. Až to bude potřeba, jednoduchým „přecvaknutím“ úchytu jej přeměníte v praktickou kuchyňskou mísu s víkem.
Další (velikonoční) nezbytnosti:

Jarní pečínka na plechu
Nejen na Velikonoce oceníte pořádný plech, se širokým okrajem a nálevkou, který zvládne jarní kuřátko s nádivkou nebo jehněčí kolínko na zelenině. Pokud hledáte perfektně skladné řešení, poohlédněte se po sadě COMPACT. Ta obsahuje čtyři nejpoužívanější plechy a rošt. Vyrobili jsme je z kvalitní oceli. Jejich speciálně tvarovaná dna s jemně profilovaným rastrem pomáhají rovnoměrnému propékání.

Čím starší, tím lepší. O čem je řeč? O litinovém nádobí samozřejmě! Naše litinové pánve MASSIVE využijete jak na plynovém sporáku a grilu, tak i v troubě. Na jaře si na nich připravte třeba jehněčí kotletky. Stačí je po obou stranách prudce opéct s čerstvým rozmarýnem a pak nechat dojít v troubě.

Nadýchaná a naplněná tím, co vám chutná. Taková je frittata, italská specialita připravená v pánvi, která může i do trouby. Připomíná vaječnou omeletu, ale je nadýchanější a propečená ze všech stran. Skvělá je teplá i studená a stejně jako quiche pomůže frittata zužitkovat zbytky surovin z lednice. Už jste vyzkoušeli květákovou?
Co se vždycky hodí:
0

























