Česnekové bochánky

Nachystejte si:
- 400 g hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 180 ml mléka
- 125 g rozpuštěného másla
- 4 stroužky česneku
Postup:
V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přidejte vejce, rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko. Vypracujte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout. Dále si připravte rozpuštěné máslo a do něj vmíchejte rozetřený česnek. Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na požadovaný počet kousků. Každý kousek před vložením do formy namočte do másla s česnekem a vložte do formy. Po vložení všech kousků posypejte semínky, přikryjte opatrně fólií a nechejte ještě půl hodiny kynout. Odstraňte fólii a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 minut.
S receptem vám pomohou:
0

















