Slaný velikonoční beránek

Nachystejte si:
- 350 g uzeného masa
- 200 g rohlíků
- 50 g medvědího česneku
- 50 g kopřiv
- 7 vajec
- 1 cibule
- 1 šalotka
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička fenyklu rozdrceného v hmoždíři
- 1 lžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička celého fenyklu
- muškátový oříšek dle chuti
- sůl a pepř
- máslo na vymazání formy
Postup:
Pečivo nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Na oleji orestujte cibuli a šalotku, přidejte uzené maso, lehce orestujte a dejte vychladnout. Mezitím nasekejte kopřivy a česnek na drobné kousky a přidejte k pečivu. Dále přidejte vejce, tymián, fenykl a muškátový oříšek, dochuťte solí a pepřem. Při solení buďte opatrní, protože uzené maso může být slané samo o sobě. Vychladlé maso pečlivě smíchejte s ostatními ingrediencemi. Směs vložte do máslem vymazané formy a pečte na 180 °C asi 45 minut do zezlátnutí. Po upečení vyklopte a nechejte vychladnout.
S receptem vám pomohou:
0

























