Květáková frittata

Ingredience:
- 1 střední hlava květáku
- 250 ml smetany 33 %
- 100 g uzené slaniny na kostičky
- 125 g goudy
- 100 g sýru s modrou plísní
- 50 g listového špenátu
- 8 vajec
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce medové hořčice
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup:
Květák očistěte, rozdělte na menší kousky a minutu povařte v osolené vodě. Sceďte.
Slaninu opečte na oleji do zlatova, potom přidejte špenátové listy a nechte krátce zavadnout. Sceďte.
V míse smíchejte vejce, smetanu, hořčici, koření.
Připravený květák vložte do pečící formy, přidejte slaninu se špenátem, posypte polovinou nastrouhaného sýru s modrou plísní a goudou a dejte na minutu zapéct, vlijte vaječnou směs, posypte zbylým sýrem a dejte péct do trouby předehřáté na170 °C po dobu cca 35 minut. Frittata musí mít pevnou konzistenci po upečení. Vyzkoušejte špejlí.
Slaninu opečte na oleji do zlatova, potom přidejte špenátové listy a nechte krátce zavadnout. Sceďte.
V míse smíchejte vejce, smetanu, hořčici, koření.
Připravený květák vložte do pečící formy, přidejte slaninu se špenátem, posypte polovinou nastrouhaného sýru s modrou plísní a goudou a dejte na minutu zapéct, vlijte vaječnou směs, posypte zbylým sýrem a dejte péct do trouby předehřáté na170 °C po dobu cca 35 minut. Frittata musí mít pevnou konzistenci po upečení. Vyzkoušejte špejlí.
S přípravou pomohou:
0

















