Kořenová zelenina, královna (nejen) omáček a polévek
Kořenová zelenina je celoroční parťák v kuchyni. V té české je doslova zakořeněná a v mnoha zahraničních kuchyních je také jako doma. Chutná skvěle vařená, výborná je i pečená a některé druhy jsou výtečné i syrové, o jejích blahodárných účincích na zdraví nemluvě. Co dobrého si z kořenovky připravit?

Na plechu nedělá neplechu
Jednoduché úpravy jídla jsou často ty nejlepší – to platí i pro pečenou zeleninu. Očistěte ji, nakrájejte, zakápněte olejem, přidejte bylinky a šup s ní do trouby. Použijte jakýkoliv z našich plechů nebo vyzkoušejte novinku plech s roštem DELÍCIA. S roštem v plechu můžete pečený pokrm podlévat, bez roštu poslouží jako běžný plech. Tuto skvělou dobrotu servírujte v sympatickém barevném nádobí FRESCO.

Krémové polévky jsou hodně oblíbené. Zkuste například celerový krém s jablky podle našeho receptu. Až polévku uvaříte, servírujte ji v talířích SIENA. Nádobí SIENA má kvalitní odolnou glazuru, je vyráběno ručně, každý kus je originál. Je vhodné pro každodenní i slavnostní stolování.

Bez příboru není stolování. Jídelní příbor CLASSIC obsahuje 24 kusů v klasickém nadčasovém designu s vysokým leskem a je vyroben z prvotřídní nerezavějící oceli. Až si budete servírovat nedělní oběd, například domácí svíčkovou, na kterou máme výborný recept, s příbory CLASSIC bude vaše stolování dokonalé.
Co se vám může ještě hodit?

Nejzdravější je v syrovém stavu
Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu. Některé druhy jsou hůře stravitelné, často ale stačí správná příprava, například nakrájení na správný tvar a tloušťku. S pomocí mandolíny HANDY to bude hračka. Má stabilní opěru a posuvný zásobník na zeleninu s redukcí a bezpečnostním držadlem. Sílu plátku nastavíte ovladačem v 9 stupních. Mandolína nakrájí rovné i vlnkové plátky, malé i velké hranolky.

Věděli jste, že můžete z mrkve připravit například tatarák? Na naší zeleninové verzi si pochutnají nejen vegetariáni. Na talíři ho vytvarujte pomocí formiček pro tvarování pokrmů GrandCHEF z prvotřídní nerezavějící oceli. Šikovnou pomůcku využijete i na rýži, zeleninové přílohy nebo k tvarování dezertů.

Dobrý salát si vychutnáte v klasickém talíři – ten bílý nebo krémový talíř má doma snad každý. Naše talíře CREMA mají jednoduchý elegantní tvar, bez zbytečných záhybů a přízdob. Mají jemnou krémovou barvu a jsou vyrobeny z prvotřídního porcelánu. Navíc smí do mikrovlnné trouby i do myčky.
Co ještě doporučujeme:

Slaďoučká mrkev sluší i moučníkům
Mrkvový dort najdete v dobrých cukrárnách a možná budete překvapeni, že ho zvládnete připravit i doma. Určitě při tom využijete kuchyňského robota PRESIDENT, s naším receptem to bude sázka na jistotu. Každému dortu pak sluší podnos, nejlépe porcelánový. Ten náš má nadčasový design a výborně na něj pasuje kulatý poklop DELÍCIA.

Známé a oblíbené jsou i mrkvánky nebo šátečky s náplní. Aby se povedly a byly jeden jako druhý, použijte vykrajovátko na šátečky a větrníčky DELÍCIA. Jedna pomůcka vykouzlí dva tvary a vy si vychutnáte sladkou dobrůtku z kynutého nebo listového těsta. Vykrajovátko je vyrobeno z odolného plastu a mýt ho můžete i v myčce.

Nejrychlejší způsob, jak si dopřát dávku vitamínů z vybrané kořenové zeleniny, je připravit si smoothie. Lahodný sytý nápoj připravíte pomocí stolního nebo smoothie mixéru a nejjednodušší je naservírovat ho do sklenic, například do čirých sklenic myDRINK Style v jednoduchém elegantním daru. Kromě nápojů se hodí i na dezerty na skleničky.
A pár osvědčených produktů na závěr:

Kořenová zelenina patří do hrnce i na pekáč
Pokud často vaříte a to nejen kořenovku, neměly by vám doma chybět kvalitní hrnce a kastroly. Ideální je pořídit rovnou sadu. Vyberete si materiál a vlastnosti, které vám nejvíce pasují. Mezi oblíbené sady patří Sada nádobí BRAVA. Je vyrobena z prvotřídní nerezavějící oceli, nádoby jsou opatřeny sendvičovým dnem, ergonomickými úchyty a sklonerezovými poklicemi.
Mohlo by vás ještě zajímat:
Jak správně skladovat kořenovou zeleninu?
- Sklizenou zeleninu zbavte nadzemních částí, aby zbytečně rychle nezavadla. Uložte ji do chladna a temnější místnosti. Samozřejmě platí obecné pravidlo, čím dříve ji zpracujete, tím lépe.
Jaké další možnosti zpracování kořenové zeleniny se nabízí?
- Kořenovku můžete zavařit, usušit nebo nechat kvasit. Předvařenou zeleninu můžete i zamrazit a později použít například do polévek, základů omáček a podobně. Skvělá je i metoda vakuování. Způsobů, jak si uchovat zeleninu, je opravdu mnoho.
Máte doma ty správné nástroje pro snadné zpracování zeleniny?

0

























