Svíčková omáčka z polévkovaru

Budete potřebovat:
- 500 ml vývaru (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)
- 250 ml 33% smetany
- 200 g mrkve
- 100 g petržele
- 50 g celeru
- 50 ml bílého vína
- 5 lžic světlé jíšky (hotový granulovaný výrobek)
- 2 lžíce cukru nebo dle chuti
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 cibule
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce octu
- tymián dle chuti
- sůl
- brusinky a citron
Postup:
Zeleninu nakrájejte na malé kostky pomocí kráječe kostiček HANDY a vložte do polévkovaru. Přidejte vývar, koření, převařené víno a nastavte program OMÁČKY 15 minut. Po 10 minutách otevřete víko, vyjměte koření a přidejte granulovanou jíšku, víko uzavřete a nechte dokončit program. Víko opět otevřete, přilejte smetanu, dochuťte hořčicí, cukrem, solí, převařeným octem, uzavřete víko a krátce promíchejte pomocí programu PULSE. Podávejte s oblíbeným masem (hovězí, králík apod.), knedlíkem, plátkem citronu a brusinami.
Budete potřebovat:
0

















