Vůně, která přiláká ke stolu
Když si uděláte čas na přípravu dobrého poctivého jídla, dlouho nepřemýšlejte a upečte maso. Zní to možná jednoduše, ale pečené maso je lahůdka, které odolá málokdo. Úprava pečením totiž rozvine jeho chuť i vůni. Pečení je navíc jednou z nejpřirozenějších a nejtradičnějších forem tepelné úpravy. Stačí přidat do pekáče cibuli, česnek, bylinky nebo zeleninu a všem u vás doma se budou sbíhat sliny. Pečení je o něco šetrnější než prudké smažení a při vaření masa ve vodě se zase přirozené aroma postupně ztratí. Jak na správnou křupavou a voňavou pečínku?

Klasické pečení, oboustranné využití
Pekáče nebo formy jsou naprostou klasikou, má je doma prakticky každý. Velkou výhodou je, pokud je můžete použít oboustranně – pokud lze zapékat v každém díle soupravy, tedy i v poklopu.

Oblíbeným výrobkem je
pekáč s poklopem PREMIUM, který je dostatečně hluboký a prostorný. Maso můžete nejprve „zatáhnout“ na sporáku a poté ho dát péct do trouby. Průhledným poklopem lze navíc průběžně kontrolovat pečení. Skleněný poklop je žáruvzdorný a můžete jej použít i jako samostatnou nádobu na pečení, například na lasagne, nákypy a podobně. Pekáč je opatřen antiadhezním povrchem, takže nepřipaluje ani při vysokých teplotách.

Keramická forma na chléb kulatá DELÍCIA je skvělá nejen na pečení sladkých a slaných moučníků, ale právě i na pečení masa. V hluboké části, která slouží při pečení chleba jako poklop, můžete upéct například výborné kuře s křupavou kůrkou nebo voňavou vepřovou pečeni. Silnostěnná keramika výborně kumuluje teplo, propeče dokonale jakýkoliv pokrm. Má odolnou glazuru a součástí balení je i několik receptů.

Máme pro vás skvělý recept na dokřupava pečenou husu se zelím a lokšemi. Tento původní recept pochází ze slovenského Grobu. Vychutnejte si toto dokonalé sváteční podzimní jídlo.
Plech a rošt – nerozlučná dvojka
Sázkou na jistotu jsou také plechy.
Kvalitní plech s nepřilnavou vrstvou je v kuchyni nepostradatelný. Výhodou kovových plechů je fakt, že se rychle rozehřívají, mnohem rychleji dosáhnou požadované teploty a vy tak šetříte energii a zkracujete dobu pečení. Vybírejte mezi různými druhy –
plechy nízké, hluboké, bez okrajů, i plechy se širokým okrajem a nálevkou nebo perforovaný plech. Plechy jsou zpravidla univerzální pro použití v plynových, elektrických i horkovzdušných troubách.
Nepřehlédněte ani nabídku samostatně prodávaných roštů, například rošt na drůbež nebo stojan na ryby.
Hluboký pekáč s roštem SAPHIR má ideální velikost, upečete v něm drůbež i jakýkoliv jiný druh masa. I tento kovový pekáč má odolný antiadhezní povrch, díky tomu nic nepřipálí. Jeho součástí je vyjímatelný pochromovaný rošt. Pod ním zůstává prostor na odkapávání šťávy a cirkulace horkého vzduchu umožní ideální propečení i zespod, pečeně se nepřichytí ke dnu.

V nabídce máme i plech menších rozměrů.
Čtvercový plech DELÍCIA má rozměr 24 x 24 cm a obsahuje vyjímatelný rošt. Ten využijete na pečení pokrmů, které je třeba průběžně podlévat. Plech bez roštu zase poslouží jako běžný plech, například na pečení moučníků, lasagní a jiných sladkých i slaných dobrot. Nic nepřipeče, protože má antiadhezní povrch.
Skleněné, kameninové i "venkovské" mísy a pekáče
Velmi moderní a oblíbené jsou
zapékací mísy. Kromě skvělých vlastností, co se týče samotného pečení, navíc
velmi dobře vypadají na prostřeném stole. Běžný den, oslava nebo jídlo s sebou na návštěvu? Všude tam je využijete a uděláte s nimi skvělý dojem. Na výběr jsou kameninové a skleněné pekáče nebo "ikonické červené" ve venkovském stylu.

Stylové
kameninové mísy DELÍCIA lze pořídit ve 4 velikostech 3 různých barvách. Díky jednoduchému tvaru a kvalitě použité glazury jsou tyto mísy vhodné nejen pro pečení, zapékání a skladování pokrmů, ale i pro jejich servírování přímo na jídelním stole. Dopřejte si všechny 4 velikosti, mísy jsme navrhli tak, aby bylo možné je stohovat do sebe, uspoříte tak spoustu místa při skladování. Znáte
recept na kološvárské zelí?

Pokud hledáte klasickou bílou zapékací mísu, pořiďte si
obdélníkovou mísu GUSTO. Je vyrobena z prvotřídní keramiky, odolá teplotám od -18 do +240 °C. Tuto mísu nabízíme ve 3 velikostech a je vhodná do všech typů kuchyňských trub včetně mikrovlnné, ledničky, mrazničky a můžete ji také mít v myčce. Máme pro vás i zajímavý
recept na plněnou bramborovou kaši podle Marie Baťové.

Skleněné pekáče jsou stále velmi populární. Sklo je neutrální materiál, nereaguje s kyselými, slanými, ani jinak výraznými látkami.
Skleněné pekáče GrandCHEF nabízíme v obdélníkovém, kulatém i oválném tvaru. Mají dvě skvělé vychytávky – žáruvzdorné silikonové nožičky, které slouží jako tepelná ochrana, ihned po vytažení můžete pekáč bez obav postavit na linku bez použití podložky. Druhou vychytávkou jsou vykrojené prostorné úchyty pro bezpečné a komfortní použití.

Pokud máte rádi venkovský styl nádobí, dobře si prohlédněte stylové „červené“
kastroly a pekáč BORDEAUX. Vypadají tradičně a stylově, přitom splňují veškeré požadavky typické pro moderní nádobí. Mají nerezové indukční dno, prvotřídní antiadhezní povrch, bezpečné úchyty z žáruvzdorného silikonu a výstupky na vnitřní straně poklice pro odkapávání páry zpět do hrnce. Vybírejte z jednotlivých hrnců a pekáče nebo si je rovnou vyskládejte do sady. Toto nádobí smí navíc i do myčky.

Párování s vínem
Párování masa s vínem je užitečná dovednost, která dokáže povýšit běžné jídlo na gurmánský zážitek. Zjednodušené pravidlo zní:
barva masa = barva vína. Červené k červenému, bílému ke světlému a k rybě bílé či růžové víno. Než se pustíte do objevování těchto pravidel a doporučení, které podtrhnou finální dojem z vámi připraveného jídla, zkontrolujte, zda máte domácí
pomůcky pro péči o víno v pořádku.
Které výrobky k vínu by se vám mohly hodit?
Mohlo by vás zajímat:
Jak maso před pečením namarinovat, aby byla ochucení opravdu intenzivní? - Čím déle budete maso před pečením marinovat, tím více bude ochucené. Koření, bylinky nebo jiná marináda tak vniknou hlouběji do masa. Výbornou pomůckou je i vakuová svářečka. Vakuování je metoda, při níž se odsaje přebytečný vzduch z obalu, do kterého potravinu vložíte. Navíc se tak prodlouží její trvanlivost.
Jak lze pohlídat tu správnou teplotu pečeného masa?- Neodhadujte, jděte na jistotu! S tím vám pomůže digitální teploměr do trouby, který pohlídá ideální propečení. Obsahuje žáruvzdornou sondu, kterou zapíchnete před vložením do trouby do masa, a ona pak zvukovou signalizací ohlásí, že je maso propečené na požadovaný stupeň.
Pokud máte rádi zvěřinu, mrkněte ještě na naše zajímavé recepty:
