Obrázek v notifikační liště
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéZapečené kološvárské zelí

Zapečené kološvárské zelí

Zapékací mísy DELÍCIA - obrázek

Připravte si:

  • 1,2 kg směsi hovězího a vepřového mletého masa
  • 1 kg kysaného zelí
  • 400 g rýže
  • 400 g zakysané smetany 20 %
  • 200 g klobásy
  • 60 ml sádla
  • 10 g mleté sladké papriky 
  • 4 stroužky česneku 
  • 2 cibule 
  • 1 lžíce mouky 
  • 100 ml vody
  • špetka kmínu, saturejky, soli a pepře 
  • cukr dle chuti
  • čerstvá petrželka nebo kopr na ozdobení

Postup:

Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na sádle s nakrájenou klobásou. Přidejte mleté maso s paprikou, řádně orestujte. Přimíchejte utřený česnek, zaprašte moukou, ochuťte saturejkou, solí a pepřem. Duste doměkka. Kysané zelí propláchněte, ochuťte kmínem a poduste ve vodě, zvlášť v rendlíku zhruba 10 minut. Dle chuti můžete přidat cukr. Zelí smíchejte s předem uvařenou rýží. Do pekáče dejte vrstvu rýže se zelím, vrstvu masa, zakončete vrstvou rýže se zelím. Povrch potřete zakysanou smetanou, pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 45 minut. Po upečení nechte krátce odstát. Podávejte sypané petrželkou nebo koprem. 

Co budete potřebovat: