Zapečené kološvárské zelí

Připravte si:
- 1,2 kg směsi hovězího a vepřového mletého masa
- 1 kg kysaného zelí
- 400 g rýže
- 400 g zakysané smetany 20 %
- 200 g klobásy
- 60 ml sádla
- 10 g mleté sladké papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 lžíce mouky
- 100 ml vody
- špetka kmínu, saturejky, soli a pepře
- cukr dle chuti
- čerstvá petrželka nebo kopr na ozdobení
Postup:
Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na sádle s nakrájenou klobásou. Přidejte mleté maso s paprikou, řádně orestujte. Přimíchejte utřený česnek, zaprašte moukou, ochuťte saturejkou, solí a pepřem. Duste doměkka. Kysané zelí propláchněte, ochuťte kmínem a poduste ve vodě, zvlášť v rendlíku zhruba 10 minut. Dle chuti můžete přidat cukr. Zelí smíchejte s předem uvařenou rýží. Do pekáče dejte vrstvu rýže se zelím, vrstvu masa, zakončete vrstvou rýže se zelím. Povrch potřete zakysanou smetanou, pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 45 minut. Po upečení nechte krátce odstát. Podávejte sypané petrželkou nebo koprem.
Co budete potřebovat:
0

















