Plněná bramborová kaše podle Marie Baťové
Zapečená kaše s hříbkovou fáší využívá dostupné lokální suroviny. Bezmasé jídlo jsme připravili podle dosud nepublikovaného receptu Marie Baťové.

Budete potřebovat:
- 2 kg brambor
- 600 g hub
- 300 ml mléka
- 30 g + 50 g másla + na vymazání formy
- 2 cibule
- muškátový oříšek dle chuti
- zelená petržel na posypání
- sůl a pepř
Jak na to:
Houby nasekejte na malé kousky a společně s cibulí nakrájenou nadrobno orestujte na másle do sušší konzistence.
Uvařené brambory propasírujte a promíchejte s horkým mlékem a máslem. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Zapékací mísu vytřete máslem a 3/4 kaše rozetřete do mísy, navrch dejte houbovou směs. Zbývající kaši vložte do zdobicího sáčku a naneste ve tvaru mřížky. Zapečte do momentu zezlátnutí. Na závěr posypejte sekanou petrželkou.
Uvařené brambory propasírujte a promíchejte s horkým mlékem a máslem. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Zapékací mísu vytřete máslem a 3/4 kaše rozetřete do mísy, navrch dejte houbovou směs. Zbývající kaši vložte do zdobicího sáčku a naneste ve tvaru mřížky. Zapečte do momentu zezlátnutí. Na závěr posypejte sekanou petrželkou.
Bude se vám hodit:
0

















