Dýňové latte (Pumpkin Spice Latte)

Podlehli jste jemně kořeněné chuti dýňového latte a chcete si ho vychutnat i doma? Řekneme vám, jak si na tuto podzimní specialitu pohodlně připravíte.
Čím se dýňové latte odlišuje od běžného caffѐ latte, čili kávy s našlehaným mlékem a mléčnou pěnou? Dvěma bonusovými složkami: kopcem nadýchané vyšlehané smetany a kořeněným dýňovým sirupem. Český název „dýňové latte“ je nepřesný. Chybí v něm totiž ten nejvoňavější komponent: koření (spice). A proč je tato káva návyková? Asi proto, že dokáže nejen povzbudit, ale také osladit den a díky kombinaci koření a horkého mléka i pořádně zahřát.
Čím se dýňové latte odlišuje od běžného caffѐ latte, čili kávy s našlehaným mlékem a mléčnou pěnou? Dvěma bonusovými složkami: kopcem nadýchané vyšlehané smetany a kořeněným dýňovým sirupem. Český název „dýňové latte“ je nepřesný. Chybí v něm totiž ten nejvoňavější komponent: koření (spice). A proč je tato káva návyková? Asi proto, že dokáže nejen povzbudit, ale také osladit den a díky kombinaci koření a horkého mléka i pořádně zahřát.
Ingredience:
- Dýňový sirup (recept zde)
- Našlehané plnotučné mléko
- Espresso
- Smetana ke šlehání
- Mletá skořice
Postup:
1. krok: vyrobte si dýňové pyréPři přípravě pumpkin spice latte se neobejdete bez dýňového sirupu. A ten se zase nedá vyrobit bez dýňového pyré. Výhodou je, že pyré je univerzální ingredience, která se rozhodně neztratí. Kromě kávy ji využijete do sladkých moučníků, jako jsou třeba dýňové lívance s povidly, dýňové muffiny, ale například také na dýňové gnocchi nebo domácí chléb.
2. krok: připravte dýňový sirup
2. krok: připravte dýňový sirup
Pusťte se do vaření sirupu podle našeho receptu.
3. krok: rozjeďte to jako barista
Do hrnku na caffѐ latte nebo dvoustěnné sklenice nalijte vrstvičku dýňového sirupu. Jako druhou vrstvu použijte našlehané plnotučné mléko. Na něj vlijte silné espresso, přidejte mléčnou pěnu a úplně nakonec kopec čerstvě ušlehané smetany, který ještě můžete poprášit skořicí.
3. krok: rozjeďte to jako barista
Do hrnku na caffѐ latte nebo dvoustěnné sklenice nalijte vrstvičku dýňového sirupu. Jako druhou vrstvu použijte našlehané plnotučné mléko. Na něj vlijte silné espresso, přidejte mléčnou pěnu a úplně nakonec kopec čerstvě ušlehané smetany, který ještě můžete poprášit skořicí.
Na to nejlepší dýňové latte si připravte:
0

















