- 100 g dýňového pyré (recept zde)
- 100 g krupicového cukru
- 10 g čerstvého zázvoru
- 2 dcl vody
- 2 celé skořice
- 4 hřebíčky
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Výroba
domácího dýňového sirupu není složitá. Budete potřebovat
dýňové pyré, které si připravíte snadno podle
tohoto receptu.
Do
rendlíku dejte vodu a vložte do ní koření. Svařujte 10 minut. Přidejte cukr a dýňové pyré a dalších 10 minut vařte. Poté sirup
sceďte a propasírujte přes jemné sítko,
nalijte do
láhve s klipem a po vychladnutí skladujte v lednici.
Sirup
zlatavě oranžovohnědé barvy využijete k přípravě dýňového latte, ale i na lívance, palačinky a různé dezerty.
NÁŠ TIP: Můžete použít i mleté koření, výsledná barva sirupu pak bude tmavší.