Dýňové gnocchi s vůní másla a šalvěje

Ingredience:
- 400 g dýňového pyré
- 300 g uvařených brambor
- 300 g hladké mouky
- muškátový oříšek dle chuti
- máslo
- listy čerstvé šalvěje
- sůl
- parmazán
Postup:
Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka, oloupejte a rozmačkejte. Upečené dýňové pyré zbavte tekutiny. V míse smíchejte brambory, pyré, mouku, muškátový oříšek a sůl. Směs vysypejte na pomoučený stůl a vypracujte těsto. V případě potřeby přidávejte mouku až do konzistence podobné bramborovému těstu.
Těsto rozdělte na několik části a z každé vyválejte na pomoučeném válu dlouhého hada. Odkrajujte stejně velké, zhruba 2 cm dlouhé gnocchi. Vložte je do cedicí nádoby a tu ponořte do dobře osolené vroucí vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Pak nádobu pozvedněte, za háčky zavěste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dejte stranou.
Na šalvějové máslo zahřívejte v rendlíku máslo s listy šalvěje do momentu, kdy se začne lehce barvit do hnědé barvy.
Přemístěte gnocchi do pánve s trochou šalvějového másla, krátce je opečte, přidejte malé množství vody, ve které se gnocchi vařily, nastrouhaný parmazán a gnocchi obalte ve vytvořené omáčce.
Těsto rozdělte na několik části a z každé vyválejte na pomoučeném válu dlouhého hada. Odkrajujte stejně velké, zhruba 2 cm dlouhé gnocchi. Vložte je do cedicí nádoby a tu ponořte do dobře osolené vroucí vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Pak nádobu pozvedněte, za háčky zavěste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dejte stranou.
Na šalvějové máslo zahřívejte v rendlíku máslo s listy šalvěje do momentu, kdy se začne lehce barvit do hnědé barvy.
Přemístěte gnocchi do pánve s trochou šalvějového másla, krátce je opečte, přidejte malé množství vody, ve které se gnocchi vařily, nastrouhaný parmazán a gnocchi obalte ve vytvořené omáčce.
Usnadní vám práci:
0

















