Obrázek v notifikační liště
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaDýňové gnocchi s vůní másla a šalvěje

Dýňové gnocchi s vůní másla a šalvěje

Keramické talíře SIENA-obrázek

Ingredience:

  • 400 g dýňového pyré
  • 300 g uvařených brambor
  • 300 g hladké mouky
  • muškátový oříšek dle chuti
  • máslo
  • listy čerstvé šalvěje
  • sůl
  • parmazán

Postup:

Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka, oloupejte a rozmačkejte. Upečené dýňové pyré zbavte tekutiny. V míse smíchejte brambory, pyré, mouku, muškátový oříšek a sůl. Směs vysypejte na pomoučený stůl a vypracujte těsto. V případě potřeby přidávejte mouku až do konzistence podobné bramborovému těstu.

Těsto rozdělte na několik části a z každé vyválejte na pomoučeném válu dlouhého hada. Odkrajujte stejně velké, zhruba 2 cm dlouhé gnocchi. Vložte je do cedicí nádoby a tu ponořte do dobře osolené vroucí vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Pak nádobu pozvedněte, za háčky zavěste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dejte stranou.  

Na šalvějové máslo zahřívejte v rendlíku máslo s listy šalvěje do momentu, kdy se začne lehce barvit do hnědé barvy.

Přemístěte je do pánve s trochou šalvějového másla, krátce opečte, přidejte malé množství vody, ve které se gnocchi vařily, nastrouhaný parmazán a gnocchi obalte ve vytvořené omáčce.
 

Usnadní vám práci: