Dýňový chléb

Ingredience:
Na 2 chleby:
- 560 g pšeničné hladké mouky
- 450 ml vlažné vody
- 240 g dýňového pyré
- 150 g žitné celozrnné hladké mouky
- 90 g rýžové mouky
- 80 g medu
- 70 g rozpuštěného másla
- 50 g celozrnných ovesných vloček
- 25 g soli
- 10 g sušeného droždí
- dýňová semínka na posypání
Postup:
Droždí nasypejte do vody a dejte stranou. Rozpusťte máslo. V míse smíchejte všechny mouky a přidejte zbytek surovin. Vypracujte v lepivé těsto a nechejte ho přikryté 2 hodiny kynout.
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu přikryjte folií a dejte do lednice. Těsto můžete spotřebovat během 5 dní. Z druhé poloviny těsta vytvořte bochánek a vytvarujte z něj oválný chléb velikosti pečicí formy.
Do vymazané a moukou vysypané formy vložte připravené těsto, posypejte dýňovými semínky a nechejte přikryté kynout cca 60 minut. Formu zaklopte vrchním dílem a pečte 50-60 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Posledních 10 minut dopečte bez poklopu pro zlatavé zabarvení.
NÁŠ TIP: S odleželým a vychlazeným těstem se bude lépe pracovat.
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu přikryjte folií a dejte do lednice. Těsto můžete spotřebovat během 5 dní. Z druhé poloviny těsta vytvořte bochánek a vytvarujte z něj oválný chléb velikosti pečicí formy.
Do vymazané a moukou vysypané formy vložte připravené těsto, posypejte dýňovými semínky a nechejte přikryté kynout cca 60 minut. Formu zaklopte vrchním dílem a pečte 50-60 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Posledních 10 minut dopečte bez poklopu pro zlatavé zabarvení.
NÁŠ TIP: S odleželým a vychlazeným těstem se bude lépe pracovat.
Připravte se na pečení dýňového chleba:
0

















