Postup:
Droždí nasypejte do vody a dejte stranou. Rozpusťte máslo. V
míse smíchejte všechny mouky a přidejte zbytek surovin. Vypracujte v lepivé těsto a nechejte ho přikryté 2 hodiny kynout.
Těsto
rozdělte na dvě poloviny. Jednu přikryjte folií a dejte do lednice. Těsto můžete spotřebovat během 5 dní. Z druhé poloviny těsta vytvořte bochánek a vytvarujte z něj oválný chléb velikosti pečicí formy.
Do vymazané a moukou vysypané
formy vložte připravené těsto, posypejte dýňovými semínky a nechejte přikryté kynout cca 60 minut. Formu zaklopte vrchním dílem a pečte 50-60 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Posledních 10 minut dopečte bez poklopu pro zlatavé zabarvení.
NÁŠ TIP: S odleželým a vychlazeným těstem se bude lépe pracovat.