Obrázek v notifikační liště

Dýňový chléb

Keramická forma toastový chléb DELÍCIA-obrázek

Ingredience:


Na 2 chleby:
  • 560 g pšeničné hladké mouky
  • 450 ml vlažné vody
  • 240 g dýňového pyré
  • 150 g žitné celozrnné hladké mouky
  • 90 g rýžové mouky
  • 80 g medu
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 g celozrnných ovesných vloček
  • 25 g soli
  • 10 g sušeného droždí
  • dýňová semínka na posypání

Postup:

Droždí nasypejte do vody a dejte stranou. Rozpusťte máslo. V míse smíchejte všechny mouky a přidejte zbytek surovin. Vypracujte v lepivé těsto a nechejte ho přikryté 2 hodiny kynout.

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu přikryjte folií a dejte do lednice. Těsto můžete spotřebovat během 5 dní. Z druhé poloviny těsta vytvořte bochánek a vytvarujte z něj oválný chléb velikosti pečicí formy.
Do vymazané a moukou vysypané formy vložte připravené těsto, posypejte dýňovými semínky a nechejte přikryté kynout cca 60 minut. Formu zaklopte vrchním dílem a pečte 50-60 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Posledních 10 minut dopečte bez poklopu pro zlatavé zabarvení.

NÁŠ TIP: S odleželým a vychlazeným těstem se bude lépe pracovat.

Připravte se na pečení dýňového chleba: