Dýňovo-hruškové muffiny

Ingredience na 12 muffinů
- 140 g dýňového pyré
- 1 velká nastrouhaná hruška
- 200 g třtinového cukru
- 180 g hladké mouky
- 120 ml oleje
- 60 ml podmáslí nebo kefíru
- 2 vejce
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička kardamomu
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička sody na pečení
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- vanilkový extrakt dle chuti
- špetka soli
Postup:
Smíchejte mouku, koření, prášek do pečiva, sodu, sůl a vše promíchejte. Dejte stranou.
V jiné míse vyšlehejte olej, podmáslí či kefír, vejce, vanilkový extrakt a třtinový cukr. Přidejte dýňové pyré a vyšlehejte dohladka. Suché a mokré ingredience krátce smíchejte dohromady, pouze do propojení, nepřemíchejte.
Těsto rozdělte do formy na muffiny a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 5 minut, poté teplotu snižte na 170 °C a pečte dalších cca 15 minut. Nechejte vychladnout.
V jiné míse vyšlehejte olej, podmáslí či kefír, vejce, vanilkový extrakt a třtinový cukr. Přidejte dýňové pyré a vyšlehejte dohladka. Suché a mokré ingredience krátce smíchejte dohromady, pouze do propojení, nepřemíchejte.
Těsto rozdělte do formy na muffiny a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 5 minut, poté teplotu snižte na 170 °C a pečte dalších cca 15 minut. Nechejte vychladnout.
Vybavte se na muffiny:
0

















