Dýňové lívance s povidly

Ingredience:
- 360 g kysaného podmáslí
- 190 g hladké mouky
- 90 g třtinového cukru
- 80 g dýňového pyré
- 3 lžíce oleje
- 2 vejce
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
Postup:
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření.
V jiné míse smíchejte podmáslí, dýňové pyré, vejce a olej. Suché a mokré ingredience krátce promícheje dohromady, ale nepřemíchejte. Těsto nalijte do vymazaného lívanečníku a smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte teplé s povidly a karamelovou omáčkou. Ozdobte oblíbenými ořechy.
V jiné míse smíchejte podmáslí, dýňové pyré, vejce a olej. Suché a mokré ingredience krátce promícheje dohromady, ale nepřemíchejte. Těsto nalijte do vymazaného lívanečníku a smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte teplé s povidly a karamelovou omáčkou. Ozdobte oblíbenými ořechy.
Čím se vybavit?
0

















