Sladká chuť letního ovoce
Čerstvé ovoce je to, co na létě milujeme. Může být něco lepšího, než se dosyta najíst zralých třešní, sladkých jahod nebo borůvek? Připravili jsme inspiraci a 4 fantastické recepty na tradiční i nové využití letního ovoce v kuchyni.
Jde to i bez pečení
Silikonové formy TESCOMA jsou sázkou na jistotu. Žádné vymazávání, vysypávání, připalování. Upečete v nich klasické bábovky, muffiny a donuty, ale i plněné medvídky. Napadlo by vás, že se dají využít i na nepečené dezerty? A protože děti milují sladké želé bábovičky, připravte je právě ze zralého sezónního ovoce!

Cedicí mísa je náš oblíbený typ výrobku 2 v 1. Nedáme na ni dopustit při oplachování ovoce a zeleniny. Ideální je ale také na cezení a jako běžná mísa. Vyberte si ze dvou velikostí a vrhněte se na ovoce!

Když servírujete na porcelánových talířích PROVENCE, léto na vás přímo dýchá. Něžný motiv kvítků levandule vás okouzlí. Pořiďte si celou sadu nebo jednotlivé talíře a hrníčky. A vyzkoušejte snadnou buchtu s třešněmi podle našeho receptu.
Budou se vám hodit:

Upečeno dokřupava
Jahodovo-rebarborový crumble je šťavnatý dezert, který si můžete dopřát k snídani nebo svačině. Jeho základem je ovoce a dokřupava upečená drobenka. Kopeček vanilkové zmrzliny tuto letní mňamku dovede k dokonalosti. Zapečte a servírujte jej v porcelánové míse, jejíž velikost si zvolíte podle toho, jak velkou chuť na crumble máte. Doporučujeme vybrat tu největší, aby se dostalo na všechny.

Jahod je buď příliš málo, nebo až moc najednou. Až u vás nastane ta druhá situace, nachystejte si krásnou porcelánovou kulatou formu a upečte linecký koláč, který se jen rozplývá na jazyku. Sladkost jahod se v něm snoubí se svěží kyselkavou chutí rebarbory. A této kombinaci je těžké odolat!

Ovoce se hodí i do osvěžujících nápojů. Ať už vyrábíte domácí sirupy nebo máte rádi čistou vodu s čerstvým ovocem, servírujte pití stylově a s ledem. Optimální teplotu pomůžou udržet dvoustěnné sklenice. Ty najdou své využití jak na kávu a čaj, tak na chlazené nápoje. Vybírejte ze třech velikostí.
Co ještě můžete potřebovat?

Stylové servírování
Pro všechny milovníky krásných dezertů máme bílý porcelánový podnos, na který vystavíte luxusní cheesecake nebo jiné dorty a moučníky. Vyzkoušejte, jak se na něm bude vyjímat borůvkový cheesecake podle receptu našeho šéfkuchaře. Pořiďte si poklop s nastavitelnou ventilací, který jídlo ochrání před osycháním a hmyzem.

Poznejte vychytávku na letní dortíky a buchty. V kvalitní formě s antiadhezním povrchem moučník upečete a potom ho snadno přenesete. Plastový poklop ochrání obsah proti osychání. A díky sklápěcí rukojeti se forma dá snadno přenášet. A v neposlední řadě je v ní moučník chráněný před hmyzem a dalšími mlsouny, kterým není určený.

Tenhle vynález, to je prostě pecka! Už jste si někdy málem vylomili zub na třešňovém koláči? To se stává. Ne však těm, kteří použijí odpeckovač z TESCOMY. Pracuje se s ním jednoduše a bezpečně a kromě čerstvých višní a třešní si poradí i s kompotovanými a mraženými. Usnadněte si jednou provždy přípravu na vaření, pečení i konzervování.
Na co nezapomenout?
0
























