info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Maková buchta s třešněmi


Ingredience:

  • 220 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g másla
  • 40 ks vypeckovaných třešní díky odpeckovači třešní HANDY
  • 40 g máku
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • kůra z 1 pomeranče
  • špetka soli

Postup:

Máslo, cukr a sůl vyšlehejte do pěny a postupně zašlehávejte vejce. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, mák a opět promíchejte. Nakonec zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Pečicí formu vytřete máslem a vysypte moukou. Na její dno naskládejte polovinu třešní, přidejte připravené těsto, navrch rozložte druhou polovinu třešní a mírně vtlačte do těsta. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu cca 50 minut.

NÁŠ TIP: Podávejte s vinnou redukcí a třešněmi.

Vinná redukce:
  • 350 ml červeného vína
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 ks badyánu
  • 1ks skořice
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 3 kuličky celého nového koření
  • šťáva z půlky pomeranče
Všechny suroviny vložte do rendlíku a tekutinu nechte zredukovat do konzistence sirupu. Ještě horký sirup sceďte, vložte do něj vypeckované třešně a nechte zchladnout.
 

Co by se mohlo hodit: