Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJehněčí kotletky s mátovou omáčkou

Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou

ReceptyMasové
7. 11. 2021
Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g jehněčích hřebínků,
  • olivový olej,
  • mořská sůl,
  • černý pepř v mlýnku,
  • 1 lžíce másla,
  • 1 snítku rozmarýnu;
mátová omáčka:
  • máta,
  • limeta,
  • 1 stroužek česneku,
  • ½ chilli papričky,
  • jogurt,
  • sůl, pepř;
příloha:
  • zeleninový kuskus,
  • římské listy,
  • smažený papadam
Jehněčí hřebínky naporcujeme na kotletky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na pánvi rozpálíme pár kapek oleje a opečeme kotletky z obou stran. Posypeme je rozmarýnem a přidáme máslo. Přendáme do trouby a dopečeme při 160 °C 5 až 6 minut. Mezitím si připravíme mátovou omáčku. Chilli papričku překrojíme, odstraníme semínka a posekáme. Jogurt smícháme s chilli papričkou, osolíme, opepříme. Přidáme posekanou mátu a nastrouhaný česnek. Hotové kotletky vytáhneme z trouby a servírujeme na talíř s mátovou omáčkou. Jako přílohu podáváme kuskus, římské listy a papadam (indické placky z čočkové mouky).
 

Budou se vám hodit: