info text

Domácí pistáciová pasta

Pistáciová pasta se hodí jako základ do zmrzlin, náplní do dortů, krémů a jiných cukrovinek. Využijete ji k přípravě pistáciového tiramisu, náplní do makronek i domácí zmrzliny.

Pokud jste si pistáciový krém oblíbili, zkuste si doma vyrobit dubajskou čokoládu, upéct skořicové šneky nebo se o Vánocích blýskněte pistáciovými včelími úlky.
Tyčový mixér PRESIDENT, s příslušenstvím-obrázek

Ingredience:

  • 120 g nesolených pistácií (to odpovídá asi 250 g neloupaných)
  • 30 ml arašídového oleje (lze nahradit jiným běžným kuchyňským olejem)
  • 25 g medu 

Postup:

Pistácie a olej rozmixujte do konzistence pasty. Nakonec přimíchejte med, množství přidejte dle chuti.
 

Vyrobit si domácí pistáciové máslo není žádná věda:

S přípravou pomohou: