Luxusní chuťový zážitek, který si zvládnete připravit i doma
Dubajská čokoláda dobývá právem svět. Tento sladký skvost s puncem exotiky koupíte v různých kvalitách a chutích, které se liší podle použitých surovin i způsobu zpracování. Pokud chcete mít jistotu a dopřát tu nejčistší verzi bez kompromisů, zkuste si ji připravit doma. Možná vás překvapí, jak snadné to je. A výsledek? Naprosto neodolatelný!
Nejdříve
rozpusťte čokoládu ve fondue. Jakmile bude tekutá, snižte ohřev na první stupeň, fondue ji bude udržovat rozpouštěnou.
Silikonovou
mašlovačkou důkladně
vytřete čokoládou dno a vnitřní strany formičky. Vložte ji
na 10 minut do mrazáku. Stejně pokračujte se všemi formičkami. Fondue nevypínejte, čokoládu budete ještě potřebovat.
Mezitím si v
míse připravte náplň. Smíchejte vidličkou
pistáciovou pastu, tahini a tenké křupavé nudle kadayif. Koupit je můžete ve formě těsta, pokrájet a orestovat s trochou másla, nebo již opražené, což vám ušetří práci.
Vytáhněte z mrazáku
formičky se ztuhlou vrstvou čokolády a lžičkou do nich
vložte náplň, uhlaďte a nakonec
zalijte rozpuštěnou čokoládou. Dejte na 30 minut
ztuhnout do ledničky.
NÁŠ TIP: Sladkost domácí dubajské čokolády se odvíjí od toho, jakou čokoládu a pistáciovou pastu použijete. Pro méně sladkou variantu může použít hořkou čokoládu a 100% pistáciovou neslazenou pastu.
Pistáciovou pastu si můžete vyrobit i doma podle
návodu na našem blogu.