Dubajská čokoláda
Luxusní chuťový zážitek, který si zvládnete připravit i doma
Dubajská čokoláda dobývá právem svět. Tento sladký skvost s puncem exotiky koupíte v různých kvalitách a chutích, které se liší podle použitých surovin i způsobu zpracování. Pokud chcete mít jistotu a dopřát tu nejčistší verzi bez kompromisů, zkuste si ji připravit doma. Možná vás překvapí, jak snadné to je. A výsledek? Naprosto neodolatelný!

Ingredience na 6 tyčinek:
- 45 g nudlí kadayif (k dostání v cukrářských potřebách)
- 200 g čokolády (nejlépe cukrářské čokoládové pecky, ale lze použít i běžnou tabulku čokolády)
- 150 g pistáciové pasty (při výběru sledujte podíl pistácií, k dostání jsou různé koncentrace)
- 1 lžička sezamové pasty tahini

Postup:
Nejdříve rozpusťte čokoládu ve fondue. Jakmile bude tekutá, snižte ohřev na první stupeň, fondue ji bude udržovat rozpouštěnou.
Silikonovou mašlovačkou důkladně vytřete čokoládou dno a vnitřní strany formičky. Vložte ji na 10 minut do mrazáku. Stejně pokračujte se všemi formičkami. Fondue nevypínejte, čokoládu budete ještě potřebovat.
Mezitím si v míse připravte náplň. Smíchejte vidličkou pistáciovou pastu, tahini a tenké křupavé nudle kadayif. Koupit je můžete ve formě těsta, pokrájet a orestovat s trochou másla, nebo již opražené, což vám ušetří práci.
Vytáhněte z mrazáku formičky se ztuhlou vrstvou čokolády a lžičkou do nich vložte náplň, uhlaďte a nakonec zalijte rozpuštěnou čokoládou. Dejte na 30 minut ztuhnout do ledničky.
NÁŠ TIP: Sladkost domácí dubajské čokolády se odvíjí od toho, jakou čokoládu a pistáciovou pastu použijete. Pro méně sladkou variantu může použít hořkou čokoládu a 100% pistáciovou neslazenou pastu.
Pistáciovou pastu si můžete vyrobit i doma podle návodu na našem blogu.
Silikonovou mašlovačkou důkladně vytřete čokoládou dno a vnitřní strany formičky. Vložte ji na 10 minut do mrazáku. Stejně pokračujte se všemi formičkami. Fondue nevypínejte, čokoládu budete ještě potřebovat.
Mezitím si v míse připravte náplň. Smíchejte vidličkou pistáciovou pastu, tahini a tenké křupavé nudle kadayif. Koupit je můžete ve formě těsta, pokrájet a orestovat s trochou másla, nebo již opražené, což vám ušetří práci.
Vytáhněte z mrazáku formičky se ztuhlou vrstvou čokolády a lžičkou do nich vložte náplň, uhlaďte a nakonec zalijte rozpuštěnou čokoládou. Dejte na 30 minut ztuhnout do ledničky.
NÁŠ TIP: Sladkost domácí dubajské čokolády se odvíjí od toho, jakou čokoládu a pistáciovou pastu použijete. Pro méně sladkou variantu může použít hořkou čokoládu a 100% pistáciovou neslazenou pastu.
Pistáciovou pastu si můžete vyrobit i doma podle návodu na našem blogu.

Čím se vybavit na dubajskou čokoládu:
Videpostup, podle kterého si na dubajské čokoládě pošmáknete i vy:
0

















