info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotySkořicové šneky s pistáciemi

Skořicové šneky s pistáciemi

Ingredience

Na těsto:

• 285 ml kešu mléka nebo kravského plnotučného mléka
• 67 ml oleje
• 33 g krupicového cukru
• 1 + 1/4 lžičky sušeného droždí
• 300 g + 50 g hladké mouky
• 1/2 lžičky jedlé sody
• 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
• špetka soli
 

Na náplň:

• 75 g rozpuštěného másla (na náplň i potření před pečením)
• 10 g mleté skořice
• 50 g krupicového cukru
 

Na polevu a zdobení:

• 3 lžíce rozpuštěného másla
• 3 lžíce pistáciové pasty
• 50 ml kešu nebo kravského mléka
• 250 g moučkového cukru
• pistáciové ořechy a borůvky


Postup

Mléko s olejem, cukrem a solí lehce zahřejte a posypejte droždím. Po dvou minutách přidejte 300 g mouky, promíchejte, překryjte utěrkou a nechejte hodinu vykynout na teplém místě. Pak vmíchejte zbylou mouku se sodou a kypřicím práškem a vypracujte těsto. Na vále ho podsypejte moukou a rozválejte na velký obdélníkový plát. Potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicí smíchanou s cukrem. Zarolujte jako závin, nožem odkrajujte asi 3 cm silné šneky a skládejte jeden vedle druhého do vymazané formy. Opět zakryjte utěrkou a nechte ještě asi 15 minut kynout. Potřete lehce máslem a pečte 15 až 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Po upečení šneky polejte hladkou polevou, kterou připravíte smícháním rozpuštěného másla, pistáciové pasty, mléka a cukru.

Na závěr posypejte nahrubo nadrcenými pistáciemi a ozdobte borůvkami, které jim dodají lehce pikantní kyselost.

Mohlo by se vám hodit: