Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéAnglická telecí játra

Anglická telecí játra

ReceptyMasové
12. 10. 2021
Anglická telecí játra

Ingredience:

  • 600 g telecích jater,
  • 100 g slaniny,
  • 40 g másla,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • hladkolistá petržel,
  • worcesterská omáčka,
  • červené víno,
  • sůl, pepř
 
Odblaněné plátky jater na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi opečeme plátky slaniny, vyjmeme je, k vypečenému sádlu přidáme máslo a játra zprudka opečeme po obou stranách. Játra musí být uvnitř růžová. Přeložíme je do tepla. Výpek zastříkneme worcesterem, trochou vývaru, odvaříme a nakonec zahustíme kostičkami tuhého másla. Podáváme s opečeným bramborem s petrželkou a tatarskou omáčkou, přelité šťávou. 
 

Budou se vám hodit: