Živáňská jehla
Doba přípravy: 75 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 3294
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 3294
Ingredience (4 porce):
400 g jehněčí kýty400 g hovězího masa (ořech)
250 g žluté papriky (1 ks)
250 g cibule (2 ks)
200 g rajčata (2 ks)
200 g uzené krkovice
180 g brambor (1 ks)
100 g klobásy
100 g špeku
40 g plnotučné hořčice (2 lžíce)
5 g sladké mleté papriky (1 lžička)
½ lžíce čerstvého křenu
½ lžíce drceného jalovce
sůl
mletý černý pepř
- Jehněčí a hovězí maso nakrájejte na tenké větší plátky, osolte, opepřete a potřete hořčicí z jedné strany.
- Špek a uzené nakrájejte na menší tenké plátky. Na každý plátek jehněčího dejte plátek špeku. Na hovězí plátek položte plátek uzeného.
- Klobásu a cibuli nakrájejte na kolečka. Kolečka cibule položte na uzené, nastrouhaný křen položte na špek.
- Takto připravené maso přeložte a okořeňte čerstvě drceným jalovcem. Papriku nakrájejte na čtverečky, rajčata na kolečka.
- Na jehlu napichujte jako první syrovou bramboru, jehněčí, klobásu, hovězí, papriku, a vše opakujte, ukončete bramborou.Kolečka rajčat dejte na alobal, na ně položte jehlu s masem a posypte mletou paprikou. Zakápněte olejem vše důkladně zabalte do alobalu a pečte v troubě při 180˚ C cca 40 minut nebo na grilu při 200° C cca 30 minut.
- Jehlu vyndejte a nechte zabalenou chvíli odležet. Podávejte s chlebem
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















