Vychutnejte si dary léta po celý rok
Pamatujete spíž u babičky plnou zavařenin nebo skleničky všech velikostí zavařených od maminky u vás doma? To, v čem jsme vyrůstali, se znovu „vrací do módy“. Vyrobte si vlastní kompoty, džemy i domácí sirupy. Způsobů, jak pestrou úrodu zpracovat, je dnes ale mnohem víc. Poznejte některé z nich a pomocníky pro ně jako dělané.

Kouzlo domácí zavařeniny
Zavařování nemusí být věda, nepotřebujete žádné speciální hrnce. Stačí si pořídit chytrou a prostorově úspornou soupravu, která promění obyčejný hrnec v zavařovací. Obsahuje nástavec na běžné hrnce a kastroly o průměru 24 cm, masivní skleněnou poklici a odolný nerezový teploměr, který zobrazuje teplotu uvnitř hrnce.

Myslete při nákupu zavařovacích pomůcek na jednu z nejdůležitějších – univerzální kleště na zavařovací víčka. Otevřou bez problému sklenice se všemi běžnými typy šroubovacích víček i omnia víček. A malé překvapení na závěr – umí otevřít i malá víčka PET láhví.

Nestihli jste zavařit veškeré ovoce? Připravte si ze zbytku smoothie nebo přesnídávku dětem. Stačí zapnout stolní mixér. Ten náš s přednastavenými programy pro smoothie, koktejly a pyré má mimořádně ostré nože, funkci pulzního mixování a velkou nádobu o objemu 1800 ml.
Co se vám může ještě hodit?
Ovoce i zelenina ze skleničky
Léto bez zavařenin si neumíme představit. Uchováte si tak drobné i větší ovoce, které vydrží ve sklenicích mnoho měsíců a vy si ho vychutnáte kdykoliv v průběhu roku v koláčích nebo jen tak, třeba jako kompot. Domácí zavařeninu ocení i ti, kteří mají rádi potraviny pod kontrolou. Domácí džem si můžete vyrobit zdravější, s menším obsahem cukru a bez zbytečných "éček".

Pokud milujete švestky, jejich odpeckování nikdy nebylo snadnější! Doporučujeme pořídit si Odpeckovač švestek HANDY, který jedním stisknutím rukojetí švestku podélně rozpůlí a zbaví ji pecky. Je výborný pro odpeckování jak čerstvých, tak zavařovaných i rozmražených švestek.

Jsou praktické a také krásné. Řeč je o zavařovacích sklenicích s klipem. Mají masivní uzávěr z nerezavějící oceli a těsnění z kvalitního přírodního kaučuku. Zavařeninu v nich můžete bez obav uchovávat 3 až 6 let. V nabídce máme 7 velikostí o objemu od 100 ml do 5000 ml.
Zřejmě oceníte i tyto výrobky:

Sušení, kvašení a vakuování potravin
Je mnohem víc způsobů, jak si uchovat úrodu na pozdější čas. Skvělá je například sušička potravin, kterou využijete pro zpracování ovoce, zeleniny, hub, bylinek a dokonce i masa. Mezi její přednosti patří tichý provoz, velká sušicí plocha a velmi praktické nastavení teploty a doby sušení.

Máte velké množství nejen ovoce a zeleniny, ale i dalších potravin, které si chcete déle uchovat a prodloužit jim tak čerstvost? Pak by vám doma neměla chybět vakuová svářečka s vakuovými sáčky nebo vakuovací fólií. Využijete ji i pro marinování, vaření metodou sous-vide a uchováte díky ní i hotová jídla.

Domácí kvašení nikdy nebylo snazší. Milujete kvašené zelí, kvašáky nebo pickels? Pak se vybavte soupravou pro kvašení o objemu 5000 ml nebo 1000 ml, kterou tvoří sklenice s unikátním vzduchotěsným víčkem. Součástí balení jsou osvědčené recepty, můžete si dokoupit i mřížku a závaží. Kvašené je zdravé, pusťte se s chutí do toho!
A nezapomeňte na:

Džem nebo marmeládu?
Víte, jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem? Marmeláda se vyrábí pouze a výlučně z citrusových plodů, zatímco džem můžete vyrobit z jakéhokoliv jiného ovoce. Tolik základní rozdíl, který je daný platnou legislativou. Tak či onak, máme rádi obojí a závěrem vám přinášíme výborný recept na lehce kořeněný broskvový džem.
Několik dalších tipů:
Co je dobré ještě vědět?
Proč je dobré jíst kvašené potraviny?
- Kvašené potraviny jsou zdravé a prospěšné, protože obsahují přírodní probiotika, která podporují zdravou střevní mikroflóru, zlepšují trávení a posilují imunitní systém.
- Zavařeniny ve sklenicích s klipem TESCOMA DELLA CASA bezpečně uchovávají zavařené potraviny po dobu 3 až 6 let, pokud jsou správně připravené a skladované v chladu a tmě.
0





























