info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyBroskvový džem se skořicí a badyánem

Broskvový džem se skořicí a badyánem

Zavařovací sklenice s klipem DELLA CASA - obrázek

Ingredience:

  • 1 kg broskví
  • 650 g krystalového cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 balení Gelfix Classic
  • 2 celé skořice
  • 4 ks badyánu

Postup:

Broskve oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce se skořicí, badyánem a kyselinou citronovou, vše přiveďte k varu a vařte 5-10 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Hrnec odstavte, přidejte želírovací přípravek Gelfix Classic, znovu přiveďte k varu, přisypejte krystalový cukr a vařte ještě cca 5 minut. Vyjměte koření a plňte do suchých, ideálně nahřátých sklenic, které otočte dnem vzhůru. 
 

S přípravou pomohou: