info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTreska tmavá na másle s citronovou trávou

Treska tmavá na másle s citronovou trávou

MasovéRecepty
1. 11. 2021
Treska tmavá na másle s citronovou trávou

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g tresky tmavé s kůží,
  • sůl, pepř,
  • 1 větvička tymiánu,
  • 2 stonky citronové trávy,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 3 lžíce másla,
  • 1 cibulka,
  • 2 stroužky česneku,
  • 100 ml bílého vína,
  • 1 řapík celeru,
  • 1 kg špenátu,
  • 8 cherry rajčat
Tresku osolíme opepříme a posypeme tymiánem a nasekanou citronovou trávou. Rozpálíme pánev, pokapeme ji olejem a uložíme na ni rybu kůží dolů. Pečeme asi 5 minut, pak rybu přemístíme na plech, přidáme lžíci másla a rybu dopékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 200 °C. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, bílé víno a svaříme je. Přidáme 2 lžíce másla a nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Do pánve dáme špenát, osolíme a necháme ho asi minutu podusit. Opečenou tresku podáváme na špenátu s orestovanými cherry rajčaty.
 

Budou se vám hodit: