info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTerina z uzeného úhoře

Terina z uzeného úhoře

MasovéRecepty
1. 11. 2021
Terina z uzeného úhoře

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g uzeného úhoře,
  • 4 cibule nakrájené na půlkolečka,
  • 5 lžc másla,
  • 2 jablka nakrájená na velmi tenké plátky,
  • 4 kousky foie gras (tučná husí nebo kachní játra),
  • sůl, pepř
Připravíme si dušenou cibuli. V kastrole rozpustíme 2 lžíce másla. Vsypeme pokrájenou cibuli a velmi pozvolna ji hodinu dusíme. Na pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a opečeme plátky jablek. Připravíme si jednu formu (terinu) nebo 4 malé zapékací formičky. Na dno každé z nich naskládáme opečená jablka. Na ně urovnáme tenkou vrstvu dušené cibule. Na cibuli rozložíme kousky uzeného úhoře. Pánev rozpálíme. Foie gras osolíme, opepříme a zprudka velmi krátce opečeme z obou stran. Přeložíme je do formiček na vrstvu úhoře. Na povrch naskládáme opět plátky pečených jablek. Přiklopíme vše pečicím papírem a zatížíme. Necháme v lednici minimálně 10 hodin tuhnout. Pak terinku vyklopíme, obsah nakrájíme na plátky a podáváme například s listovým salátem.
 

Budou se vám hodit: