Švestkobraní v kuchyni
Švestky spolu s jablky, hruškami chutnají čerstvě utržené ze stromu, a když je zpracujete do zásoby v podobě povidel nebo sušených či mražených švestek, budete z nich mít požitek po celý rok. V koláčích, omáčkách a nesmíme zapomenout ani na jejich „tekutou“ podobu – slivovici.

Posbírat, zpracovat, vychutnávat
Pokud sbíráte trnky a chcete si část vychutnat přímo na zahradě nebo doma, uložte je do košíku na ovoce ONLINE. Díky perforovanému materiálu je vzdušný, ovoci se v něm bude dobře dařit, vydrží déle čerstvé a svěží. Košík je díky elegantnímu vzhledu určen jak ke skladování, tak k servírování.

Švestky můžete do zásoby zamrazit nebo nasušit. Sušička potravin PRESIDENT je ideální pomocník pro zpracování vybraného ovoce, zeleniny, hub, bylinek a dokonce i masa. Mezi její přednosti patří tichý provoz, velká sušicí plocha a praktické nastavení teploty a doby sušení.

Pokud hledáte velké a bytelné kuchyňské prkénko pro jejich zpracování, prohlédněte si krájecí desku AZZA. Můžete na ní krájet, porcovat i naklepávat maso. Její plocha je mírně zešikmená směrem ke žlábku, který slouží k zachytávání tekutin. Navíc pod ni zasunete talíř nebo podnos ke shrnutí potravin.
Co se vám může ještě hodit?

Delikátní omáčky ze švestek
Znáte „trnčenou“ omáčku s uzeným a knedlíkem? Pokud ne, máme pro vás prověřený recept. Kromě něj budete potřebovat pořádné nádobí – například BORDEAUX. Vypadá tradičně, přitom má moderní vlastnosti, jako nerezové indukční dno, prvotřídní antiadhezní povlak, bezpečné úchyty z žáruvzdorného silikonu a výstupky na poklici pro odkapávání páry zpět do hrnce.

K švestkové omáčce si udělejte i domácí knedlík. S naší formou na knedlíky DELLA CASA ho zvládnete snadno a rychle. Forma je určená pro vaření v páře nebo mikrovlnné troubě. Nejenže nic nerozvaří, ale má i praktickou vysouvací lopatku a rysku s obtiskem pro krájení stejných plátků. Výroba domácích knedlíků nikdy nebyla jednodušší!

V žádné domácnosti by neměly chybět klasické bílé talíře jako jsou LEGEND. Díky hladkému profilu a neutrální barvě se hodí ke každému typu jídla i stolování. Jsou vyrobeny z prvotřídního porcelánu, mají široký okraj a kvalitní bílou glazuru. Servírovat na nich můžete například jehněčí s omáčkou ze sušených švestek, tady najdete recept.
Co ještě doporučujeme:

Sladké pečení se švetkami a povidly
Švestky se výborně hodí do sladkých moučníků. Upečte například švestkový koláč s droběnkou v hlubokém plechu DELÍCIA, máme pro vás ověřený recept. Plech má odolný antiadhézní povrch, který zabraňuje připalování a je vhodný do elektrické, plynové i horkovzdušné trouby. Můžete ho dát i do myčky.

Máme širokou nabídku plechů, jedním z nich je i perforovaná forma na pizzu DELÍCIA. Ta je skvělá také na velké kynuté koláče plněné povidly a dalšími ingrediencemi. Forma je opatřena vysoce odolným antiadhezním povrchem, takže nic nepřipálí. Můžete ji dát do všech typů pečicích trub. A pokud vám chybí ten správný recept, i od toho jsme tady my.

Dezert, kde švestky hrají prim? Ochutnejte švetkový crumble podle našeho receptu. Crumble se nejlépe peče v zapékací míse DELÍCIA. Podle počtu strávníků si můžete vybrat ze čtyř velikostí. Mísy lze použít v jakémkoliv typu pečicích trub, díky kvalitní glazuře smí i do mrazničky a myčky. Mísy mají různou barvu, budou velmi atraktivní i k servírování.
A pár osvědčených produktů na závěr:
Mohlo by vás ještě zajímat:
Dají se švestky použít v kuchyni i naslano?
- Ano, švestky se výborně hodí k masu (kachna, vepřové nebo zvěřina), do omáček nebo jako příloha k sýrům, například v podobě švestkového čatní. Známý a oblíbený je také předkrm švestky ve slanině a slivovici.
- Jako většina ovoce obsahují mnoho vitamínů, minerálů a antioxidantů. Konkrétně například snižují hladinu cholesterolu v krvi, zmírňují záněty kostí a kloubů, brání zácpě a jsou vhodné při prevenci rakoviny tlustého střeva. Zralé plody jsou příjemně sladké, rychle zasytí a pomáhají například při hubnutí.
0

























