Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Na oleji zprudka opečte opepřené a osolené maso nakrájené na kostky. Přidejte česnek, nakrájenou cibuli, sušené švestky a dále opékejte. Smíchejte 100 ml vody, med, slivovici a koření a vlijte k masu. Snižte teplotu a nechejte pár minut odvařit alkohol. Přilejte zbytek vody, přikryjte pokličkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podlévejte další vodou, aby vzniklo dost omáčky. Po upečení maso vyjměte a omáčku rozmixujte. Maso vložte zpět do omáčky. Podávejte s domácím bramborovým knedlíkem.