info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJehněčí s omáčkou ze sušených švestek a slivovice

Jehněčí s omáčkou ze sušených švestek a slivovice

MasovéRecepty
5. 4. 2023


Na 5 porcí budete potřebovat:

  • 900 g jehněčího masa (například kýta)
  • 200 g sušených švestek
  • 200 ml slivovice
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 4 velké cibule nakrájené na měsíčky
  • 2 paličky česneku (cca 20 stroužků)
  • 1 lžička směsi koření (bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, případně provensálské koření)
  • provensálské koření – 1 lžička nebo dle chuti
  • olej
  • sůl a pepř


Postup:

Na oleji zprudka opečte opepřené a osolené maso nakrájené na kostky. Přidejte česnek, nakrájenou cibuli, sušené švestky a dále opékejte. Smíchejte 100 ml vody, med, slivovici a koření a vlijte k masu. Snižte teplotu a nechejte pár minut odvařit alkohol. Přilejte zbytek vody, přikryjte pokličkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podlévejte další vodou, aby vzniklo dost omáčky. Po upečení maso vyjměte a omáčku rozmixujte. Maso vložte zpět do omáčky. Podávejte s domácím bramborovým knedlíkem.


Přípravu tohoto jídla vám usnadní: