Jehněčí s omáčkou ze sušených švestek a slivovice

Na 5 porcí budete potřebovat:
- 900 g jehněčího masa (například kýta)
- 200 g sušených švestek
- 200 ml slivovice
- 1 l vody nebo vývaru
- 2 polévkové lžíce medu
- 4 velké cibule nakrájené na měsíčky
- 2 paličky česneku (cca 20 stroužků)
- 1 lžička směsi koření (bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, případně provensálské koření)
- provensálské koření – 1 lžička nebo dle chuti
- olej
- sůl a pepř
Postup:
Na oleji zprudka opečte opepřené a osolené maso nakrájené na kostky. Přidejte česnek, nakrájenou cibuli, sušené švestky a dále opékejte. Smíchejte 100 ml vody, med, slivovici a koření a vlijte k masu. Snižte teplotu a nechejte pár minut odvařit alkohol. Přilejte zbytek vody, přikryjte pokličkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podlévejte další vodou, aby vzniklo dost omáčky. Po upečení maso vyjměte a omáčku rozmixujte. Maso vložte zpět do omáčky. Podávejte s domácím bramborovým knedlíkem.
Přípravu tohoto jídla vám usnadní:
0

















