info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéŠpíz z úhoře marinovaný v pomerančích

Špíz z úhoře marinovaný v pomerančích

MasovéRecepty
10. 11. 2021
Špíz z úhoře marinovaný v pomerančích

Ingredience na 4 porce:

marináda:
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • ½ bulvy fenyklu,
  • šťáva z pomerančů,
  • balzamikový ocet,
  • 2 úhoři,
  • 8 lístků šalvěje;
listový salát:
  • směs salátových listů,
  • pomerančové měsíčky,
  • olivový olej,
  • malinový ocet,
  • sůl, pepř
 
Na marinádu orestujeme nakrájený fenykl na olivovém oleji. Přilijeme k němu pomerančovou šťávu a necháme svařit. Přidáme balzamikový ocet. Úhoře vykostíme a naporcujeme. Na každou porci dáme lístek šalvěje a vytvoříme závitek, který napíchneme na špejli. Závitky dáme na 5 hodin marinovat. Marinovanou rybu lehce osušíme. Na pánvi rozpálíme olej a závitky opečeme. Zalijeme trochou marinády a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut. Opečený závitek překrojíme na polovinu a servírujeme s listovým salátem. Na listový salát smícháme více druhů listů, k nim přidáme měsíčky pomeranče bez blanek a ochutíme olejem, octem, solí a pepřem.
 

Budou se vám hodit: