Spaghetti carbonara

Ingredience:
- 200 g špaget
- 100 g uzené pancetty nebo jiného špeku
- parmazán
- 3 žloutky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě namletý pepř a sůl
Postup:
Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Část vody z těstovin ponechejte stranou, zbytek slijte. Mezitím slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky, parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky v misce prošlehejte s částí sýra a opepřete. Přilijte 1,5–2 naběračky vody z těstovin a směs promíchejte. V hluboké pánvi rozehřejte máslo se lžící olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji. Uvařené těstoviny přidejte do pánve, přilijte 1 naběračku vody, promíchejte, povařte asi minutu, odstavte a nechte další 1–2 minuty odpočinout. Vlijte připravenou žloutkovou směs a špagety dobře promíchejte, aby se směs dostala do špaget a rovnoměrně je obalila. Hotové jídlo servírujte na talíře a každou porci posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu.

















