Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Část vody z těstovin ponechejte stranou, zbytek slijte. Mezitím slaninu nakrájejte na proužky nebo kostičky, parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky v misce prošlehejte s částí sýra a opepřete. Přilijte 1,5–2 naběračky vody z těstovin a směs promíchejte. V hluboké pánvi rozehřejte máslo se lžící olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji. Uvařené těstoviny přidejte do pánve, přilijte 1 naběračku vody, promíchejte, povařte asi minutu, odstavte a nechte další 1–2 minuty odpočinout. Vlijte připravenou žloutkovou směs a špagety dobře promíchejte, aby se směs dostala do špaget a rovnoměrně je obalila. Hotové jídlo servírujte na talíře a každou porci posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu.