info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRyba v křupavých batátech s krémovým pórkem

Ryba v křupavých batátech s krémovým pórkem

MasovéRecepty
30. 9. 2013
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2869

Ingredience (4 porce):

  • 600 g rybího filé (halibut)
  • ½ pórku
  • 150 g přepuštěného másla
  • 200 ml smetany
  • 20 ml olivového oleje (2 lžíce)
  • 2 velké dlouhé batáty
  • 2 g kurkumy (½ lžičky)
  • sůl
  • pepř
Postup:
1. Oloupané batáty nakrájejte na delší tenké plátky, které zlehka opečte v přepuštěném másle. Do opečených plátků zabalte porce ryby tak, aby se vzájemně překrývaly a dejte na 30 minut vychladit do lednice..

2. Odleželou rybu dejte na rozehřátou pánev s trochou oleje a pečte 3 minuty z každé strany dokřupava.

3. Na másle orestujte jemně nakrájený pórek, přidejte lžičku kurkumy, dochuťte solí a pepřem, přilijte smetanu a krátce zredukujte. Upečenou rybu nechte okapat na ubrousku a podávejte s krémovým pórkem.

K přípravě receptu se vám bude hodit