Ryba v křupavých batátech s krémovým pórkem
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2869
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2869
Ingredience (4 porce):
- 600 g rybího filé (halibut)
- ½ pórku
- 150 g přepuštěného másla
- 200 ml smetany
- 20 ml olivového oleje (2 lžíce)
- 2 velké dlouhé batáty
- 2 g kurkumy (½ lžičky)
- sůl
- pepř
Postup:
1. Oloupané batáty nakrájejte na delší tenké plátky, které zlehka opečte v přepuštěném másle. Do opečených plátků zabalte porce ryby tak, aby se vzájemně překrývaly a dejte na 30 minut vychladit do lednice..
2. Odleželou rybu dejte na rozehřátou pánev s trochou oleje a pečte 3 minuty z každé strany dokřupava.
3. Na másle orestujte jemně nakrájený pórek, přidejte lžičku kurkumy, dochuťte solí a pepřem, přilijte smetanu a krátce zredukujte. Upečenou rybu nechte okapat na ubrousku a podávejte s krémovým pórkem.
1. Oloupané batáty nakrájejte na delší tenké plátky, které zlehka opečte v přepuštěném másle. Do opečených plátků zabalte porce ryby tak, aby se vzájemně překrývaly a dejte na 30 minut vychladit do lednice..
2. Odleželou rybu dejte na rozehřátou pánev s trochou oleje a pečte 3 minuty z každé strany dokřupava.
3. Na másle orestujte jemně nakrájený pórek, přidejte lžičku kurkumy, dochuťte solí a pepřem, přilijte smetanu a krátce zredukujte. Upečenou rybu nechte okapat na ubrousku a podávejte s krémovým pórkem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















