info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRib eye steak s bérnskou omáčkou

Rib eye steak s bérnskou omáčkou

MasovéRecepty
9. 11. 2021
Rib eye steak s bérnskou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

  • 880 g vysokého roštěnce (1 porce rib eye steaku 220 g),
  • mořská sůl,
  • černý pepř,
  • máslo,
  • 4 snítky čerstvého tymiánu;
bérnská omáčka:
  • 1 šalotka usekaná najemno,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 2 lžíce estragonového octa,
  • sůl, pepř,
  • 1 lžička cukru,
  • 2 žloutky,
  • 1 lžíce posekaného čerstvého estragonu,
  • šťáva z ½ citronu;
příloha:
  • zelený chřest,
  • opečené brambory
 
Z vysokého roštěnce odřízneme steaky. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Opečeme je na rozpálené pánvi, přendáme do pekáčku, přidáme k nim máslo a tymián a dáme do trouby. Dopékáme při 160 °C. Mezitím si připravíme bérnskou omáčku. Do kastrůlku vsypeme šalotku. Přilijeme polovinu vína a estragonový ocet. Osolíme, opeříme, dochutíme cukrem a svaříme na polovinu. Sundáme z ohně. Za stálého míchání přilijeme zbylé víno a vmícháme žloutky. Vrátíme zpět na oheň a vyšleháme do pěny. Pak sundáme z ohně, přidáme citronovou šťávu a estragon. Hotové steaky servírujeme s opečenými bramborami, zeleným chřestem a bérnskou omáčkou.
 

Budou se vám hodit: