Podzim voní dýněmi a kaštany. Jak je připravíte vy?

Není snad typičtějších podzimních plodin než jsou dýně a kaštany. Pro obě je typická houževnatá slupka. Proto máme v nabídce výrobky jako unikátní škrabku na dýni, které vám cestu k lahodným podzimním dužinám usnadní a vy si je budete moci vychutnat bez zranění. Třeba v podobě lahodného másla nebo polévky.

Dýňové máslo
- 2 hrnky pyré z pečené dýně
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 4 lžíce medu
Jak na to?
Jako první si připravte dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a vydlabte. Poloviny položte na plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout, vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéru. Přidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché pánvi, koření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné sklenici s klipem.

Kaštanová polévka
Ingredience:
- 50 g olivového oleje
- 450 g petržele
- 2 cibule
- 1 jablko
- 1 brambor
- 150 g jedlých vařených kaštanů
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 1 dl bezinkové šťávy
- 2 dl smetany
- 1 lžíce sezamového oleje
Postup
V kastrolu s nepřilnavým povrchem na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel (2 celé petržele si odložte stranou), cibuli, brambor a jablko. Přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Vařte přibližně 20 minut. Zbylou petržel nakrájejte pomocí škrabky na velmi tenké plátky, ty pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem, tymiánem a vložte na plech. Pečte asi 30 minut na 160 °C do křupava. Provařenou polévku rozmixujte do hladka, dle potřeby přilijte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tymiánovými lístky.
Získejte také:
Škabka na dýně, která nemá konkurenci
Speciální škrabka na dýni zbaví dýni snadno a rychle tuhé slupky. Síla plátku je nastavitelná, škrabka je proto vhodná pro různé druhy dýní, tedy dýně s tenkou i silnou slupkou. Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.
Co se vám ještě bude hodit?

Dostaňte se kaštanům pod "kůži"
Tato škrabka je vynikající pro bezpečné a rychlé nakrojení slupky jedlých kaštanů, nakrojenou slupku lze po upečení nebo uvaření snadno oloupat. Největší výhoda kleští na jedlé kaštany je zubatá čepel z prvotřídní nerezavějící oceli a masivní rukojeti z odolného plastu. Škrabka je vhodná do myčky a vztahuje se na ni 3 roky záruka.

Když obyčejná váha nestačí
K vážení vám přijde vhod moderní kuchyňská váha pro přesné vážení potravin do 5 kg. Digitální kuchyňská váha ACCURA 5.0 kg váží s přesností 1 g, má LCD displej a je dovažovací, čili umožňuje postupné vážení více potravin na ploše nebo ve vhodné nádobě. Vážicí plocha z odolného skla se snadno udržuje dokonale čistá.
0

























