info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPečený candát s polentou a bylinkovou omáčkou

Pečený candát s polentou a bylinkovou omáčkou

MasovéRecepty
1. 11. 2021
Pečený candát s polentou a bylinkovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g filetů z candáta,
  • sůl, pepř,
  • 1 lžíce oleje,
  • 1 lžíce másla,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 snítka tymiánu,
  • 8 cherry rajčátek;
na polentu:
  • 200 g hrubozrnné polenty,
  • 800 ml vývaru,
  • 100 ml smetany,
  • 3 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu,
  • sůl a stroužek česneku;
na omáčku:
  • 2 snítky kopru,
  • 1 snítka majoránky,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 1 snítka rozmarýny,
  • 100 ml bílého vína,
  • 2 polévkové lžíce másla
Do vývaru dáme vařit polentu. Vaříme ji pomalu, podle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Po 30 minutách přidáme smetanu, důkladně směs promícháme a ještě 10 minut vaříme. Nakonec přisypeme parmezán, zamícháme, dochutíme a odstavíme z ohně. Filety z candáta osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálenou pánev, přidáme máslo, stroužek česneku, tymián a krátce opékáme. Opečené filety vyjmeme z pánve a v zapékací misce je 5 minut dopékáme. Na pánvi krátce opečeme cherry rajčata a odložíme je stranou. Do stejné pánve vlijeme víno a počkáme, až přejde varem. Přidáme rybí vývar a necháme směs zredukovat na polovinu. Pak přisypeme nasekané bylinky a vmícháme změklé máslo. Metličkou vymícháme hladkou omáčku. Na talíři vytvarujeme nok z polenty, přidáme opečená rajčata, filet candáta a vše zakápneme bylinkovou omáčkou.
 

Budou se vám hodit: