info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPečené králičí stehno s omáčkou z dijonské hořčice a špenátové špecle

Pečené králičí stehno s omáčkou z dijonské hořčice a špenátové špecle

ReceptyMasové
29. 9. 2021
Pečené králičí stehno s omáčkou z dijonské hořčice a špenátové špecle

Ingredience:

Králičí stehna:
  • 4 ks králičích stehen,
  • 1 cibule nakrájená na kostky,
  • 200 g kořenové zeleniny
  • nakrájené na kostky,
  • bobkový list,
  • sůl, pepř,
  • olej,
  • lžíce dijonské hořčice,
  • kelímek smetany,
  • 0,2 l bílého vína,
  • lžíce hladké mouky,
  • 0,2 l vývaru nebo vody
Stehna nařízněte ke kosti, osolte, opepřete, potřete hořčicí a na rozpáleném oleji v kastrolu opečte ze všech stran. Maso vyjměte a orestujte zeleninu. Zeleninu v kastrolu zalijte vínem, přidejte králičí stehna, koření a pod poklicí duste v troubě při teplotě 120 °C asi 90 minut. Měkké maso vyjměte, šťávu vyrestujte do tuku a zahustěte moukou. Zalijte vodou nebo vývarem, převařte, zjemněte smetanou a dokonale rozmixujte. Společně s masem ještě asi 10–15 minut povařte, dochuťte zbylou hořčicí.

Špecle:
  • 300 g hladké mouky,
  • 100 g špenátového protlaku,
  • 3 vejce,
  • muškátový oříšek,
  • olej
Z ingrediencí připravte polotuhé těsto, které propasírujte do vroucí vody. Hotové špecle vyplavou na povrch. Před podáváním je orestujte na rozpáleném oleji do zlatova. 
 

Budou se vám hodit: