Obrázek v notifikační liště
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéMasové kuličky s dýňovým orzem

Masové kuličky s dýňovým orzem

Pánev hluboká čtvercová PRESIDENT Stone s poklicí 28 x 28 cm-obrázek

Ingredience na cca 28 ks


Na masové kuličky:
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 150 g strouhanky
  • 30 g nastrouhaného parmezánu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného libečku
  • 1 lžička sušeného provensálského koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na opečení
 Na dýňové orzo:
  • 200 g těstovinové rýže orzo
  • 150 g dýňového pyré
  • 20 g másla
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 50 g strouhaného parmazánu + na posypání
  • muškátový oříšek dle chuti
  • šalvěj nasekaná nadrobno dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Do mísy vložte všechny suroviny na masové kuličky a vypracujte celistvou hmotu. Tvarujte z ní malé koule.

Opečte je na oleji ze všech stran, poté pánev vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékejte 20 minut.

V mezičase pečení si připravte pánev s olejem, nechejte zpěnit cibuli, vsypejte orzo a restujte do světle hnědé barvy. Přilejte vývar, vložte pyré, ochuťte kořením a vařte cca 15 minut, než se vývar vstřebá do těstovin.

Do uvařeného orza přidejte máslo, vsypte parmazán a vše promíchejte. Servírujte s masovými kuličkami a posypejte strouhaným parmazánem. Orzo během 15 minut po odstavení zhoustne.

Budou se hodit: