Masové kuličky s dýňovým orzem

Ingredience na cca 28 ks
Na masové kuličky:
- 500 g mletého krůtího masa
- 150 g strouhanky
- 30 g nastrouhaného parmezánu
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného libečku
- 1 lžička sušeného provensálského koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej na opečení
- 200 g těstovinové rýže orzo
- 150 g dýňového pyré
- 20 g másla
- 20 ml olivového oleje
- 1 l drůbežího vývaru
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 50 g strouhaného parmazánu + na posypání
- muškátový oříšek dle chuti
- šalvěj nasekaná nadrobno dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Do mísy vložte všechny suroviny na masové kuličky a vypracujte celistvou hmotu. Tvarujte z ní malé koule.
Opečte je na oleji ze všech stran, poté pánev vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékejte 20 minut.
V mezičase pečení si připravte pánev s olejem, nechejte zpěnit cibuli, vsypejte orzo a restujte do světle hnědé barvy. Přilejte vývar, vložte pyré, ochuťte kořením a vařte cca 15 minut, než se vývar vstřebá do těstovin.
Do uvařeného orza přidejte máslo, vsypte parmazán a vše promíchejte. Servírujte s masovými kuličkami a posypejte strouhaným parmazánem. Orzo během 15 minut po odstavení zhoustne.
Opečte je na oleji ze všech stran, poté pánev vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékejte 20 minut.
V mezičase pečení si připravte pánev s olejem, nechejte zpěnit cibuli, vsypejte orzo a restujte do světle hnědé barvy. Přilejte vývar, vložte pyré, ochuťte kořením a vařte cca 15 minut, než se vývar vstřebá do těstovin.
Do uvařeného orza přidejte máslo, vsypte parmazán a vše promíchejte. Servírujte s masovými kuličkami a posypejte strouhaným parmazánem. Orzo během 15 minut po odstavení zhoustne.
Budou se hodit:
0

















