info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyJak vyrobit domácí zmrzlinu, nanuky nebo zmrzku v domácím trdelníku? Snadné!

Jak vyrobit domácí zmrzlinu, nanuky nebo zmrzku v domácím trdelníku? Snadné!

Jak vyrobit domácí zmrzllinu - obrázek
Domácí zmrzlinu vyrobíte snadno, když máte doma elektrický nebo manuální zmrzlinovač. Proč byste ho měli mít? Protože zmrzliny, sorbety, nanuky, tříště a dřeně k létu neodmyslitelně patří. Když si je navíc připravíte doma, z kvalitní smetany a čerstvého ovoce, pochutnáte si zdravě vy i vaše děti. Osvěžení s příchutí borůvkového cheesecaku nebo kombinaci bílé čokolády a třešní si opravdu zamilujete. A které zmrzliny zaručeně potěší ty nejmenší? Třeba čokobomba s kousky sušenek a melounové nanuky.
Příprava domácí zmrzliny je se zmrzlinovačem DELLA CASA a ostatními vychytávkami TESCOMA snadná a rychlá, tak směle do toho!
domácí zmrzlina - obrázek
Protože žebříčky nejoblíbenějších druhů zmrzlin často vyhrává čokoládová a citronová, máme pro vás 2 fantastické recepty, ve kterých právě tyto příchutě hrají prim:
Čokobomba se sušenkami a Nutellou
Budete potřebovat
• 500 ml smetany ke šlehání
• 160 ml kakaa (nápoje)
• 150 g Nutelly
• 150 g cukru
• 1/2 lžičky vanilkového extraktu
• špetku soli
• 150 g nalámaných sušenek Oreo


Všechny ingredience kromě sušenek smíchejte a v rendlíku nechte pomalu ohřát, rozpustit a propojit. Poté dejte vychladnout a vlijte do připraveného zmrzlinovače. Postupujte podle návodu na přípravu zmrzliny a asi v půlce přidejte do nádoby také sušenky Oreo rozdrcené na větší kousky. Podávejte například v domácích kornoutcích.
Citronovo-borůvková cheesecake zmrzlina
Budete potřebovat
• 120 g krémového sýru (Philadelphia, Buko apod.) o pokojové teplotě
• 120 g jogurtu
• 310 g cukru
• 500 ml smetany
• 250 ml mléka
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 lžička citronové kůry
• 1 a 1/2 hrnku borůvek
• 60 g cukru
• cca 200 g máslových sušenek


Borůvky a 60 g cukru svařte a nechte vychladnout. Krémový sýr a zbytek cukru vyšlehejte dohladka, poté do směsi zapracujte smetanu, jogurt, mléko, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a kůru. Směs přelijte do zmrzlinovače a podle návodu připravte zmrzlinu. Do větší mísy, která se vejde do mrazáku, navrstvěte zmrzlinu, borůvkovou směs a na kousky nalámané sušenky, nakonec opět zmrzlinu a posypte zbytky sušenek a borůvek.
Nejlépe chutná v trdelníku
Pro milovníky trendů a originálních nápadů máme tip na servírování domácí zmrzliny v trdelníku, který hravě zvládnete s formou na tradiční Trdelník DELÍCIA. Stačí ho podélně rozpůlit a naplnit jako lodičku, nebo překrojit napříč na několik dílů, položit na talířek a použít jako jedlou misku. Jak snadné je trdelník vyrobit se podívejte na videu:
Ještě snadnější než příprava zmrzliny ve zmrzlinovači je výroba domácích nanuků pomocí tvořítek na zmrzlinu BAMBINI. Máme pro vás 3 recepty se svěžím ovocem:
Domácí zmrzlina - obrázek

Nanuky z bílé čokolády s třešněmi a kiwi
Budete potřebovat
• 500 g vychlazené smetany ke šlehání
• špetka soli
• 120 ml slazeného kondenzovaného mléka
• 80 g bílé čokolády
• 1/2 hrnku čerstvých nebo zavařených třešní bez pecek
• 1/2 hrnku kiwi nakrájeného na kousky
• 1 lžička vanilkového extraktu


Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu se špetkou soli vyšlehejte do šlehačky. Postupně do ní zapracujte kondenzované mléko, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový extrakt, napůl nakrájené třešně a kiwi. Směsí naplňte tvořítka na nanuky a dejte zamrazit.
Melounový sorbet s mátou
Budete potřebovat
• menší vodní meloun bez semínek
• 100 g cukru (nemusí být)
• 1/2 hrnku vody (nemusí být, záleží na konzistenci melounu)
• hrst čerstvých mátových lístků

 
Melounovou dužinu nakrájejte na kousky a rozmixujte. Pokud chcete, doslaďte nebo přidejte vodu, pokud byl meloun málo vodnatý. Mátu nasekejte na větší kousky a promíchejte s melounem. Směsí naplňte tvořítka na nanuky a dejte zamrazit.
 
 
Malinové nanuky s bezovým sirupem
Budete potřebovat
• 500 g mražených malin
• hrst čerstvých malin
• 125 ml vody
• 100 ml bezinkového sirupu (nemusí být)

 
Mražené maliny s vodou a sirupem z bezových květů (pokud nemáte, nahraďte sladidlem dle chuti) rozmixujte, přidejte celé čerstvé maliny, vlijte do nanukových formiček a zamrazte.