Připravte si:
- 500 g hovězí roštěné na plátky
- 700 ml hovězího vývaru
- 350 g lesních hub
- 150 ml červeného suchého vína
- 100 g slaniny na kostky
- 100 ml oleje
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
Postup:
Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte z obou stran na části oleje. Odložte ho stranou. Do čisté pánve s trochou oleje vsypte slaninu, cibuli krájenou nadrobno a restujte dozlatova. Zalejte vínem, nechte odpařit alkohol zhruba 3 minuty a vložte opečené maso. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a duste v tlakovém hrnci 15 minut. Mezitím opečte pokrájené houby na másle se zbylým olejem, ochuťte kmínem, pepřem, solí a dejte stranou. K podušenému masu přidejte opečené houby, utřený česnek a ještě povařte cca 15 minut.
Náš tip: Omáčku můžete dochutit hořčicí.
Co budete potřebovat: