Hovězí guláš z elektrického tlakového hrnce PRESIDENT

Nachystejte si:
- 1 kg hovězího masa na guláš
- 800 g cibule
- 100 g vepřového sádla
- 150 ml oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžičky majoránky
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky soli
- 1 lžička moučkového cukru
- mletý pepř
Postup:
Do nádoby nalijte 100 ml oleje, přidejte sádlo a nakrájenou cibuli. Spusťte program Smažení (Fry), intenzitu nastavte na Vyšší (More). Po usmažení cibuli vyjměte a uložte stranou. Do varné mísy dejte zbylých 100 ml oleje a vyčkejte, až se zahřeje. Okmínované maso nakrájené na velikost 3x3 cm orestujte v rozpáleném oleji, poprašte paprikou, solte, opepřete a přidejte osmaženou cibuli. V 500 ml vody rozšlehejte lžíci mouky a přidejte ji k orestovanému masu. Směs důkladně promíchejte a program Smažení (Fry) ukončete. K orestovanému masu přidejte bobkový list a prolisovaný česnek. Tlakový hrnec uzavřete víkem, spusťte program Maso/Dušení (Meat/Stew) a guláš uvařte. Po ukončení fáze Vaření (Cooking) tlakový hrnec otevřete a guláš před podáváním dochuťte majoránkou a cukrem.

















