Halloweenské příšerky s dýňovým máslem
Máte chuť vyzkoušet něco nového? Nevšední máslo z pečené dýně a opražených vlašských ořechů zpestří vaše snídaně, svačinky i sladké krémy do dezertů. Recept je jednoduchý a není třeba dodržovat úplně přesný poměr ingrediencí, spolehněte se na své chuťové buňky a vytvořte si své vlastní dýňové máslo. Pochutnají si na něm i vegani a alergici na laktózu – živočišnou složku v něm totiž nenajdete.

Dýňové máslo
- 2 hrnky pyré z pečené dýně
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 4 lžíce medu
Jak podávat?
Dýňové máslo chutná nejlépe s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty. Použít ho ale můžete jako surovinu do krémů – stačí vyšlehat s mascarpone nebo sýrem krémového typu, dosladit a ozdobit jím muffiny nebo použít do dýňového cheesecaku.
Halloweenský TIP na příšerkové dortíky
- muffiny nebo dortíky „cupcakes“
- ½ hrnku dýňového másla
- 1 kelímek mascarpone
- med, sirup nebo cukr na doslazení
- marcipán
- bonbonky typu Tic Tac
- oplatková trubička
- potravinářské barvivo
Může se vám hodit:
0

















