info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Grilovaný lilek

Recepty
10. 5. 2021
Grilovaný lilek

Ingredience:

  • 450 g lilku
  • 50 g parmazánu (nebo sýr typu grana)
  • hlávkový salát
  • červená čekanka
  • olivový olej
  • grilovací koření na zeleninu
  • sůl
  • vinný ocet
Omytý lilek nakrájejte na stejnoměrné asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolte a nechte asi 15 minut odležet. Lilek v té době vypotí šťávu, kterou otřete papírovou utěrkou, pak plátky potřete olejem s kořením a solí a grilujte z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravte salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládejte horký lilek a vše posypte strouhaným sýrem. Jako ozdobu můžete upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.
 

Budou se vám hodit: