info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéFilet ze pstruha na liškách

Filet ze pstruha na liškách

MasovéRecepty
8. 11. 2021
Filet ze pstruha na liškách

Ingredience na 4 porce:

  • 4 filety ze pstruha,
  • 1 lžíce bylinkové soli,
  • čerstvě mletý pepř,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 200 g lišek,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 šalotka nakrájenou najemno,
  • 1 podrcený stroužek česneku,
  • 1 snítka tymiánu,
  • sůl, pepř,
  • 2 rajčátka,
  • 2 lžíce posekané pažitky
 
Nařízneme kůži a vetřeme do ní bylinkovou sůl. Opepříme a pokapeme olivovým olejem. Filety pak vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a sundáme z ohně. Do rozpálené pánve dáme lišky a chvíli je restujeme nasucho. Pak k nim přidáme máslo, šalotku, česnek, lístky tymiánu a krátce podusíme. Osolíme, opepříme a doplníme rajčátka s pažitkou. Promícháme a servírujeme s opečenými filety.
 

Budou se vám hodit: