info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéDušený úhoř v červeném víně

Dušený úhoř v červeném víně

MasovéRecepty
10. 11. 2021
Dušený úhoř v červeném víně - obrázek

Ingredience na 4 porce:

  • 3 lžíce oleje,
  • 1 mrkev pokrájená nadrobno,
  • 2 řapíky celeru pokrájené nadrobno,
  • 4 filety z úhoře,
  • sůl, pepř,
  • 2 větvičky tymiánu,
  • 2 stroužky česneku,
  • 4 dcl červeného vína,
  • 1 lžíce másla;
Příloha:
  • cukrové lusky,
  • cherry rajčata,
  • hroznové víno,
  • kapary,
  • sůl, pepř
 V pánvi zahřejeme olivový olej. Dáme do něj restovat mrkev a řapíkatý celer. Filety z úhoře osolíme, opepříme a vložíme do pánve k zelenině. Přidáme tymián a filety orestujeme. Doplníme česnek, zalijeme červeným vínem a dusíme 10 minut. Filety otočíme a dusíme ještě 3 minuty. Pak rybu vyndáme z pánve a omáčku přecedíme. Do scezené omáčky dáme máslo, vrátíme filety a zredukujeme ji. Na přílohu si připravíme teplou zeleninu. Cukrové lusky nakrájíme na struhadle julienne. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme pokrájené lusky, cherry rajčata, hroznové víno a kapary. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme zeleninu s filetem z úhoře a hladkou omáčkou.
Budou se vám hodit: